Nišikori zaustavio Đokovića, ništa od finala sa Federerom

Nišikori će u nedjeljnom finalu (15 časova) igrati protiv branioca trofeja, Rodžera Federera koji je u drugom polufinalu savladao zemljaka Stanislasa Vavrinku 7:6, 6:2
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2011. 19:13h

Novak Đoković nije uspio da se drugu godinu zaredom plasira u finale ATP turnira u Bazelu - Japanac Kei Nišikori je u polufinalu zaustavio prvog reketa svijeta sa 2:1, po setovima 2:6, 7:6 (7:4), 6:0, nakon dva sata i 15 minuta igre.

Đoković je doživio tek četvrti poraz ove godine.

Japanski teniser (31. na ATP listi) je prvi put savladao Đokovića, koji je prošle godine na Rolan Garosu, u jedinom prethodnom duelu, bio bolji od Nišikorija u tri seta.

Iako je ponovo imao problema sa povredom desnog ramena, zbog čega je u pauzi između sedmog i osmog gema prvog seta morao da traži medicinski tajm-aut, Đoković je prilično lako došao do vođstva od 1:0 u setovima.

U drugom setu Nišikori je u petom gemu oduzeo protivnikov servis i poveo sa 3:2 u gemovima. Đoković je, međutim, vratio brejk i izjednačio na 4:4, poslije čega se došlo do taj-brejka. Đoković je mini brejkom stigao do vođstva od 2:0, ali je tu i stao, što je 21-godišnji Japanac iskoristio i stigao do izjednačenja.

Ispostavilo se da je to bio prelomni momenat meča, pošto je Nišikori u trećem setu, jednostavno, “počistio” Đoković, koji ybog, očigledno, obnovljene povrede ramena nije bio spreman na borbu...

Nišikori će u nedjeljnom finalu (15 časova) igrati protiv branioca trofeja, Rodžera Federera koji je u drugom polufinalu savladao zemljaka Stanislasa Vavrinku sa 2:0, po setovima 7:6, 6:2, za sat i 27 minuta igre.

Nagradni fond turnira u Bazelu je 1.838.000 eura, a pobjednik će zaraditi 318.000 eura i 500 ATP bodova.

Galerija

Bonus video: