Ana Ivanović u finalu protiv Španjolke Gariges

Ana Ivanović plasirala se danas u finale posljednjeg WTA turnira turnira u godini, na indonežanskom ostrvu Baliju, zahvaljujući pobjedi protiv Ruskinje Nađe Petrove sa 2:0
0 komentar(a)
Ana Ivanović, Foto: Beta AP
Ana Ivanović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 05.11.2011. 12:07h

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se danas u finale posljednjeg WTA turnira turnira u godini, na indonežanskom ostrvu Baliju, zahvaljujući pobjedi protiv Ruskinje Nađe Petrove sa 2:0, po setovima 6:1, 7:5, nakon sata i 28 minuta igre.

Ivanovićeva, 26. na WTA listi, je u prvom setu 31. teniserki svijeta prepustila svega 10 poena. U drugom setu igra Ana je ključni brejk napravila u 11. gemu, a isti joj je omogućio da u idućem gemu servira za meč, što je na kraju i iskoristila.

Ivanovićeva će u finalu igrati protiv Španjolke Anabel Medine Gariges, kojoj je meč u drugom polufinalu zbog povrede predala Njemica Sabine Lisicki, kod vođstva Gariger 4:0 u trećem setu. Gariges je dobila prvi set 6:3, dok je Lisicki bila bolja u drugom 6:4.

Nakon 6:1 i 2:0, Nađa je podigla nivo svoje igre, počela je odlično da servira, manje je griješila…Ipak, srećna sam što sam uspjela da izdržim pritisak, i završim meč u dva seta”, kazala je nakon meča Ana Ivanović, koja je u Baliju trijumfovala i prošle godine, od kada ne zna za titulu na WTA turu..

“Osjećam mnogo ljubavi i podrške u Baliju. Srećna sam što imam mogućnost da ponovo igram finale, koje je i posljednji meč u sezoni. Nadam se da ću u finalu servirati i imati borbeni duh kao proteklih dana”, dodala je srpska teniserka.

Ana Ivanović vodi 2:1 protiv Medine Gariges u međusobnim susretima. Ivanovićevoj će to biti 15. finale (ima deset titula), dok je Španjolka u Baliju upisala 18. finale, a do sada je osvojila 11 trofeja. Bali će joj, međutim, biti najvažnije finale do sada…

Podsjećanja radi, turnir u Baliju okupio je šest najbolje rangiranih teniserki koje se nisu kvalifikovale za turnir osam najboljih sa WTA rang liste koji je prošle nedjelje odigraon u Istanbulu, a koje su osvojile barem jedan turnir ove sezone. Osim tih šest na turniru su zaigrale i dvije teniserke koje su došle s pozivnicom...

Bonus video: