Tipsarević predao, Marej se povukao, Federer u drugom kolu

Poznat je i rival Novaka Đokovića u drugom kolu – radi se o Poljaku Lukašu Kubotu, koji je u prvom kolu savladao Njemca Tobijasa Kamkea 2:1
82 pregleda 0 komentar(a)
Janko Tipsarević, Foto: Reuters
Janko Tipsarević, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2011. 20:40h

Srpski teniser Janko Tipsarević predao je krajem prvog seta meč prvog kola turnira u Bazelu Njemcu Florijanu Majeru, koji je sa dva brejka vodio 5:1 u trenutku kada je Tipsarević odlučio da preda meč.

Poslije odličnih rezultata prošlog mjeseca, kada je osvojio titule u Maleziji i Moskvi i igrao finale u Sankt Peterburgu, Tipsarević je došao u situaciju da se bori za završni masters turnir u Londonu. Nakon ovog odustajanja, šanse Tipsarevića da se nađe među osam najbolje rangiranih tenisera i učestvuje na završnom turniru sezone u Londonu su znatno umanjene. Tipsareviću, naime, sada treba barem ulazak u finale Mastersa serije 1.000 u Parizu naredne nedjelje da bi na osmom mjestu ATP liste pretekao Mardija Fiša...

Endi Marej, treći teniser svijeta, povukao se sa turnira u Bazelu, gdje je bio drugi nosilac. Razlog je povreda desnog gluteusa (mišić stražnjice), koju je zadobio u srijedu. Škot, koji je je prethodno osvojio tri vezana turnira na azijskoj turneji, u Bangkoku, Tokiju i Šangaju, tražio je “vajld kard” za turnir u Švajcarskoj, na kojem nije igrao od 2005. godine, ali ga je peh s povredom spriječio da zaigra.

"Kad sam se juče probudio, bilo mi je teško i da hodan. Otišao sam do obližnjeg bazena, odradio nekoliko vježbi, i osjećao se malo bolje. Ipak, bio sam primoran da odustanem od treninga, a onda i od turnira. Ovo je zaista čudna povreda, ne znam ni kako je došlo do nje", kazao je Marej.

Umjesto Mareja u glavni žrijeb turnira uskočiće domaći predstavnik Marko Kjudineli kojem će protivnik u 1. kolu biti Holanđanin Robin Hase.

Prvi put u 12 međusobnih mečeva, Rodžer Federer je prepustio set Fincu Jarku Nieminenu (66. na ATP listi) – treći nosilac turnira na kojem je četiri puta trijumfovao i gdje brani titulu, mjesto u četvrtfinalu je izborio pobjedom od 2:1, po setovima 6:1, 4:6, 6:3, za sat i 36 minuta igre. To je bila 26. pobjeda u posljednjih 27 mečeva u rodnom gradu...

Poznat je i rival Novaka Đokovića u drugom kolu – radi se o Poljaku Lukašu Kubotu, koji je u prvom kolu savladao Njemca Tobijasa Kamkea 2:1, po setovima 5:7, 7:5, 6:2. Kubot je spasao tri meč lopte u drugom setu kod vođstva Kamkea od 5:4 i 40:0..

U sva tri dosadašnja meča Novak je bio bolji od Kubota, a pri tom nije izgubio ni set. Posljednji put igrali su ove godine u Rimu, kada je Đoković slavio sa 6:0, 6:3.

Bonus video: