Čilić izbacio Raonića u prvom kolu

Momak rođen u Podgorici poražen je od najboljeg htvatskog tenisera Marina Čilića sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, nakon malo više od sat i po igre.
0 komentar(a)
Marin Čilić, Foto: Reuters
Marin Čilić, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2011. 18:29h

Kanađanin crnogorskog porijekla Miloš Raonić eliminisan je već u prvom kolu ATP turnira iz serije 500 u Valensiji – momak rođen u Podgorici poražen je od najboljeg htvatskog tenisera Marina Čilića sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, nakon malo više od sat i po igre.

U prvom međusobnom duelu, Čilić je dva puta oduzeo servis Raoniću (27. na ATP listi), oba puta na početku seta, dok Hrvat nijednom nije rivalu dozvolio da napravi brejk. Raonić nije iskoristio dvije brejk-lopte, od kojih je jedna bila za 5:5 u drugom setu.

Čilić je ostvario šestu uzastopnu pobjedu na ATP turu, pošto je proteklog vikenda trijumfovao na turniru u Sankt Peterburgu. Prvi put ove sezone.

Čilić će u drugom kolu igrati protiv Španca Marsela Granoljersa, koji je u prvom kolu iznenadio sedmog nosioca Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova (6:3, 6:4), protiv kojeg ima sve pobjede u dosadašnja četiri meča.

Bonus video: