Tomas Muster u Beču okončava karijeru

Dobro sam napredovao ove godine, ali imam previše godina. Znam šta još mogu ako se potrudim, ali imam porodicu", rekao je Muster.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2011. 15:35h

Austrijski teniser Tomas Muster najavio je danas da će okončati karijeru sljedećeg mjeseca na turniru u Beču.

Nekada najbolji teniser svijeta (1996) u oktobru će napuniti 44 godine, a prošle sezone vratio se profesionalnom tenisu poslije 11 godina pauze.

"Želio sam da se ponovo takmičim i stvarno sam uživao", rekao je Muster, koji je trenutno na 847. mestu ATP liste i dodao: "U Beču ću definitivno posljednji put učestvovati na ATP turniru".

On je rekao da će možda sljedeće godine igrati čelendžere.

Muster je prvi put učestvovao na turniru u Beču pre 27 godina, tri puta se plasirao u finale, ali nikada ga nije osvojio.

Turnir u Beču počinje 22. oktobra.

"Dobro sam napredovao ove godine, ali imam previše godina. Znam šta još mogu ako se potrudim, ali imam porodicu", rekao je Muster.

Kada je pobijedio na Rolan Garosu 1995. godine, postao je prvi Austrijanac koji je osvojio gren slem. Nikada se nije zvanično povukao iz profesionalnog tenisa, ali je 1999. rekao da ide "na odmor".

Muster je već imao nevjerovatan povratak. Za vrijeme karijere koju su obilježili stalni problemi sa lijevim koljenom doživio je saobraćajnu nesreću uoči finala turnira u Majamiju 1989. godine. Vratio se na teren za menje od šest mjeseci.

Tomas Muster osvojio je u karijeri 44 titula i zaradio od turnira nešto više od 12 miliona dolara.

Bonus video: