Ne pomaže ni Federer, Švajcarska gubi 2:1

Australijska kombinacija Lejton Hjuit i Kris Gućone je savladala Rodžera Federera i Stanislasa Vavrinku, olimpijske šampione iz 2008. godine u Pekingu, sa 3:1 (2:6, 6:4, 6:2, 7:6 (5))
0 komentar(a)
Federer i Vavrinka, Foto: Reuters
Federer i Vavrinka, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2011. 11:59h

Pobjedom u dublu, Australija protiv Švajcarske vodi 2:1 u plej-ogu za opstanak u Svjetskoj grupi Dejvis kupa.

Australijska kombinacija Lejton Hjuit i Kris Gućone je savladala Rodžera Federera i Stanislasa Vavrinku, olimpijske šampione iz 2008. godine u Pekingu, sa 3:1 (2:6, 6:4, 6:2, 7:6 (5)) i sada su domaći teniseri na pragu iznenađenja i plasmana u Svjetsku grupu.

U noći između subote i nedjelje po našem vremenu na rasporedu su posljednja dva singla. Prvo će na teren Federer i Bernard Tomić, a nakon njih najvjerovatnije Hjuit i Vavrinka.

"Naše su šanse sada očito vrlo male, pogotovo kad uzmete u obzir da se Vawrinka ne osjeća dobro, a i ja sam potpuno “slomljen”. Pokušali smo dobiti meč jer smo znali da je to vrlo vjerovatno ključan dvoboj koji će odlučiti pobjednika. Biće iznimno teško sjutra preokrenuti rezultat ", rekao je Federer nakon iznenađujućeg poraza u parovima.

Interesantan komentar na žalopoljke Federera imao je selektor Austrijalije Patrik Rafter, koji je izjavio da Federer ima mogućnost da se povuče se kada god želi ako osjeća da ga tijelo ne sluša.

"Što se mene tiče može se odmah predati. Prihvatili bismo to", rekao je Rafter.

Bonus video: