Đoković stopama Monike Seleš

Ukoliko dobije priznanje, Đoković će biti tek treći teniser sa zvanjem najbolji sportista svijeta, nakon Dona Badža i Džona Mekinroa
0 komentar(a)
đoković, Foto: Reuters
đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.09.2011. 15:14h

Fantastični rezultati svjetskog teniskog broja jedan, Beograđanina Novaka Đokovića kandidovali su i za najboljeg svjetskog sportistu u ovoj godini, i to u najstarijem američkom izboru - “Asošijejted presa” (AP). Ta nagrada reflektuje se i na trenutno najprestižnije američko priznanje - Svjetski sportista godine u izboru “Sports ilustrejteda”.

Ukoliko dobije priznanje, Đoković će biti tek treći teniser sa zvanjem najbolji sportista svijeta, nakon Dona Badža i Džona Mekinroa. I ne samo to, bit će i tek šesti sportista koji nije iz SAD-a sa tim priznanjem.

Sa prostora bivše Jugoslavije AP nagradu jedina je dobila teniserka Monika Seleš, i to dva puta u konkurenciji za najbolju sportistkinju.

Đoković je kandidaturu zaslužio impresivnom serijom pobjeda u ovoj sezonu, koju mnogi proglašavaju najvećom u istoriji tenisa. Iako je do kraja sezone ostalo još tri mjeseca, Đoković je i rekorder po svoti osvojenoj na turnirima u jednoj godini.

Bonus video: