Danka Kovinić u finalu

"Marija je pružila snažan otpor, igrala do kraja za svaki poen, pa mi je zbog toga ova pobjeda još draža", rekla je Danka Kovinić.
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2011. 11:59h

Danka Kovinić plasirala se u finale „8. Rojal Kupa Plantaže 13. jul 2011“, Čelendžera u Podgorici sa nragradnim fondom od 25 hiljada dolara – najbolje rangirana crnogorska teniserka je u polufinalu pobijedila Hrvaticu Mariju Abramović sa 6:3, 6:4, nakon sat i 45 minuta igre.

„Igrala sam zaista dobro danas, bila bolja i zasluženo pobijedila. Marija je pružila snažan otpor, igrala do kraja za svaki poen, pa mi je zbog toga ova pobjeda još draža – rekla je nakon trijumfa u polufinalu Danka Kovinić.

U oba seta naša teniserka je krenula vođstvom od 2:0, ali je Abramovićeva uspijevala da se vrati u igru i izjednači na 2:2. U prvom setu je prelomni trenutak bio kod vođstva od 4:3, kada je Danka ponovo napravila brejk, a nakon toga na svoj servis riješila set u svoju korist.

U drugom setu Kovinićeva je odlučujući brejk napravila kod 4:4...

„Kovinić je igrala zaista odlično danas, bila bolja, sigurnija kod skoro svakog poena i zasluženo pobijedila. Čestitam joj na pobjedi i želim sreću u finalu. Mene je malo stigao umor, teže sam se kretala, ali to nikako ne umanjuje trijumf Kovinić. Podgorica je bila odličan organizator turnira, pa ću možda ponovo ovdje igrati i dogodine“, bila je više nego korektna nakon poraza u polufinalu Marija Abramović.

Danka Kovinić će u finalu igrati protiv Španjolke Paola Ormačea koja je u drugom polufinalu eliminisala drugog nosioca turnira, Argentinku Florenciju Molinero, koja je predala meč zbog povede kod 6:3, 3:1 za Ormačea.

Finale se igra sjutra na centralnom terenu Teniskog kluba As, sa početkom u 12 časova.

Bonus video: