Nadal kompletirao veliku četvorku

U subotu, u 18 časova po našem vremenu, Novak Đoković će pokušati da se osveti Rodžeru Federeru za poraz na Otvorenom prvenstvu Francuske, kojim je prekinuta nevjerovatna serija pobjeda
0 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2011. 22:52h

Rolan Garos je preslikan - u polufinalu US opena igraće četiri najbolja svjetska tenisera, a i parovi će biti isti kao u Parizu.

U subotu, u 18 časova po našem vremenu, Novak Đoković će pokušati da se osveti Rodžeru Federeru za poraz na Otvorenom prvenstvu Francuske, kojim je prekinuta njegova nevjerovatna serija pobjeda.

Istu želju će imati Endi Marej, kojem je više dosadilo da gubi važne mečeve od Rafaela Nadala , jer je osim u Gradu svjetlosti poražen i na dva posljednja Vimbldona...

Kao što je poznato, prvi teniser svijeta je sinoć stigao do polufinala, u kojem mu se u noći između četvrtka i petka pridružio Fedeks.

U meču koji je prekidala kiša, Maestro iz Bazela se revanširao Žo-Vilfredu Congi za prethodna dva poraza (6:4, 6:3, 6:3) i izborio nevjerovatno peto uzastopno polufinale US opena protiv istog rivala!

Prva tri je dobio Švajcarac, a Đoković će danas pokušati da upiše drugi trijumf nad njim u Njujorku, a 10. u karijeri.

"Novak ima nevjerovatnu sezonu. Sjajno se kreće, podigao je nivo igre na viši nivo, posebno kada je u pitanju samopouzdanje. Kada god smo se sastajali, mečevi su bili uzbudljivi, ubijeđen sam da će takav biti i ovaj koji slijedi. S obzirom na to koliko pobjeda ima, za mene je veliki izazov da budem jedan od rijetkih koji ga je savladao. Mislim da mogu to da uradim", poručio je osvajač 16 grend slem titula.

U pohodu na peti međusobni duel u polufinalima najvećih svjetskih turnira (imaju još tri meča na grend slemovima, ali u ranijim fazama), Nadal i Marej su rastužili publiku u Njujorku, jer su savladali domaće adute.

Rafa je pregazio Endija Rodika sa 6:2, 6:1, 6:3, dok je Marej bio bolji od Džona Iznera (7:5, 6:4, 3:6, 7:6).

"Bilo je jako frustrirajuće da igram protiv Džona. Čini vam se da igrate sjajno, a ne možete gotovo nikako da napravite brejk. Ovog puta sam imao sreće", istakao je 24-godišnji Škot.

Osim muškaraca, i teniserke sjutra igraju polufinala. U ponoć po našem vremenu počinje duel Angelike Kerber i Samante Stosur, a sat kasnije i okršaj prve favoritkinje, Serene Vilijams, i prve teniserke svijeta, Karolin Voznijacki.

Bonus video: