Kovinić i Krstajić poražene u finalu dubla

Kovinić i Krstajić poražene su, nakon velike borbe, rezultatom 6:4, 5:7, 10:5, iako je izgledalo da, nakon izgubljenog prvog seta, imaju snage za preokret.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2011. 18:37h

Danka Kovinić i Danica Krstajić nijesu uspjele da u dublu osvoje 8. Rojal Kup Plantaže 2011 – najbolje crnogorske teniserke su u finalu, nakon velike borbe, poražene od Italijanke Korine Dentoni i Argentinke Florencije Molinero sa 2:1, po setovima 6:4, 5:7, 10:5.

"Šteta, malo nam je nedostajalo da napravimo veliki preokret", kratko je nakon meča kazala Danka Kovinić.

Danka i Danica su u drugom setu uspjele da se vrate iz skoro nemoguće situacije, pošto su gubile 4:0 i 5:2, nakon što su izgubile prvi set. U taj breku Molinero i Dentoni su povele sa 5:0, Danka i Danica su izjednačile na 5:5, ali nijesu imale snage za konačan preokret.

"Zahvalila bih svima koji su došli da nas podrže i nadam se da ćemo dogodine biti pobjednice turnira. Čestitala bih rivalkama na pobjedi, mada ne bi bilo nezasluženo i da smo mi slavile, ali u odlučujućim trenucima nijesmo imale ni sreće, ni dovoljno koncentracije", kazala je Danica Krstajić.

Danka Kovinić je u singli izborila plasman u polufinale, pošto je u četvrtfinalu lako savladala Letonku Dianu Marcinkevicu sa 6:4, 6:1. Njena rivalka u današnjem polufinalu biće Hrvatica Marija Abramović, koja je bila bolja od Čehinje Karoline Novak sa 6:1, 6:1.

U drugom polufinalu igraće Argentinka Florencija Molinero i Španjolka Paula Ormačea. Molinero je u četvrtfinalu eliminisala Španjolku Garbinu Muruguzu Blanko (7:5, 6:0), dok je Ormačea bila bolja od Mađarice Timee Baboš (6:4, 2:6, 7:5).

Polufinalni mečevi počinju sjutra od 10 časova na terenima Teniskog kluba As u Kokotima.

Bonus video: