Đoković: Nije bilo lako igrati protiv prijatelja

"On je moj sjajan prijatelj i nije bilo lako igrati protiv njega. Definitno je u najboljoj formi i igra najbolji tenis u svojoj karijeri", rekao je Đoković poslije meča.
0 komentar(a)
Tipsarević i Đoković, Foto: Reuters
Tipsarević i Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2011. 08:57h

Novak Đoković izjavio je danas da mu nije bilo lako da igra protiv Janka Tipsarevića, jer je njegov dobar prijatelj, ali i zato što igra najbolji tenis u svojoj karijeri.

Đoković se plasirao u polufinale Otvorenog prvenstva SAD pošto je Janko Tipsarević predao meč u četvrtom setu zbog povrede butnog mišića lijeve noge.

Đoković je poslije tri sata i 27 minnuta igre vodio sa 2:1 (7:6, 6:7, 6:0) u setovima i 3:0 u gemovima četvrtog seta, pa će u polufinalu igrati protiv Rodžera Federera.

"Čestitam Janku na fantastično odigranom turniru, na velikom naporu i borbi koju je pružio. On je moj sjajan prijatelj i nije bilo lako igrati protiv njega. Definitno je u najboljoj formi i igra najbolji tenis u svojoj karijeri. Želim mu još puno uspjeha i brz oporavak", rekao je Đoković poslije meča.

On je objasnio je da je povreda Tipsarevića uticala na lako dobijen treći set. "Definitno on je bio povrijeđen. Nije mogao dobro da se kreće i njegov prvi servis više nije bio toliko snažan. Šteta zbog svega. Ovo je četvrtfinale Gren slema, imali smo tri i po sata sjajnog tenisa i nadam se da je publika uživala", rekao je Đoković.

On je istakao da je motivacija bila presudna u prva dva odlično odigrana seta.

"Odigrali smo vjerovatno najbolja dva seta na ovom tuniru. Janko je bio vrlo agresivan, rijetko je griješio, a imao je jako dobar i precizan prvi servis. Pravio mi je dosta problema. Realno on je bio bolji i trebalo je oba seta da dobije, ali sam nekako uspio da se izvučem u tom prvom", rekao je Đoković u izjavi za beogradsku "Prvu" televiziju.

Najbolji teniser svijeta još jednom je ponovio da mu je žao što je Tipsarević "zbog fizičkih problema morao da preda meč" i poželio mu da se oporavi do Dejvis kupa.

Polufinalni meč Svjetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Argentine igraće se od 16. do 18. septembra u Beogradu.

Bonus video: