Danka u četvrtfinalu singla, sa Danicom u finalu dubla

Kovinić je plasman među osam najboljih izborila bez borbe nakon što je njena rivalka u drugom kolu, sedmi nosilac Bosanka Jasmina Tinjić, zbog zdrastvenih problema predala meč.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2011. 15:29h

Najbolje rangirana crnogorska teniserka Danka Kovinić plasirala se u četvrtfinale podgoričkog 8. po redu “Rojal kupa Plantaže 13. jul 2011” - ona je plasman među osam najboljih izborila bez borbe nakon što je njena rivalka u drugom kolu, sedmi nosilac Bosanka Jasmina Tinjić, predala meč zbog zdrastvenih problema.

Danka će sjutra (10 časova) u četvrtfinalu igrati protiv Letonke Dijane Marcinkevice (410. na WTA listi), koja je u drugom kolu eliminisala trećeg nosioca, Diju Evtimovu iz Bugarske (6:4, 7:6).

Uspjeh crnogorskih teniserki upotpunio je dubl Danica Krstajić – Danka Kovinić. Njih dvije su izborile plasman u finale pošto su u polufinalu neočekivano lako savladale prve nosioce, Italijanku Nikole Kleriko i Hrvaticu Mariju Abramović sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Danka i Danica će sjutra (16 časova) u finalu igrati protiv italijansko-argentinske kombinacije Dentoni – Molinero.

“Igrala sam dobro u dublu, a pogodovalo mi je i to što jutros nisam morala da igram singl, pa sam imala u neku ruku slobodno prijepodne. Marcinkevica je u dosadašnjem dijelu turnira pokazala zavidnu formi i biće nezgodan rival u četvrtfinalu. Ipak, optimista sam i nadam se uspjehu”, kaže Kovinić.

Naše teniserke su u meč ušle nešto slabije, što su rivalke iskoristile i povele sa 2:0 u gemovima. Međutim, u nastavku meča su dominirale.

“Igrale smo veoma dobro danas, češće izlazile na mrežu i tako osvajale važne poene. Bile smo danas agresivnije nego ranije i to nam se potpuno isplatilo”, kazala je nakon pobjede u dublu Danica Krstajić.

Veliko iznenađenje dogodilo se u jutarnjem programu, pošto je Hrvatica Marija Abramović nakon tri sata igre eliminisala prvog nosioca Italijanku Korinu Dentoni (5:7, 6:3, 6:3).

Bonus video: