Kiša pravi problem organizatorima, Nadal ljut

Tri od tih duela počela su u srijedu sa 90 minuta zakašnjenja, ali su zbog kiše prekinuti poslije samo 15 minuta igre.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2011. 22:40h

Duel srpskih tenisera Novaka Đokovića i Janka Tipsarevića u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD odložen je zbog kiše, saopštili su večeras organizatori turnira.

Taj meč trebalo je da počne oko 19.00 po srednjeevropskom vremenu, ali se on neće igrati prije četvrtka popodne, kao ni duel Rodžera Federera i Žoa Vilfreda Conge, takođe u četvrtfinalu.

Prekjuče su odložena četiri meča osmine finala u muškoj konkurenciji, kao i četri susreta ženskog četvrtfinala.

Tri od tih duela počela su u srijedu sa 90 minuta zakašnjenja, ali su zbog kiše prekinuti poslije samo 15 minuta igre.

Poslije tri odigrana gema, branilac trofeja na US Openu, Španac Rafael Nadal gubio je od Luksemburžanina Žila Milera sa 0:3, dok je Endi Rodik iz Amerike vodio protiv Španca Davida Ferera sa 3:1 u gemovima, a Amerikanac Donald Jang sa 2:1 protiv Britanca Endija Mareja.

Izlazak na teren uprkos mokrom terenu razbjesnio je nekada najboljeg tenisera na svijetu Nadala, koji je rekao da "je sve u parama".

"Mi smo doo šoua. Oni samo rade za to, ne za nas. Znali su da još pada kiša, ali su nas pozvali na teren. To je nevjerovatno", rekao je Nadal za američku televiziju ESPN.

"Razumijem da su navijači bili tu, ali igrači su isto važan dio šoua, a mi se nismo osjećali zaštićenim", dodao je Nadal.

Slično mišljenje imao je i domaći takmičar na turniru u Njujorku Endi Rodik.

"Razumijem da su mnogi željeli da gledaju mečeve na televiziji, ali mi smo, ipak, sportisti, a ovo je sve biznis. Ovdje su svi na istoj strani i potreban im je proizvod na terenu", ocijenio je Rodik.

Nezadovoljstvo zbog današnjeg izlaska na teren iznio je i Endi Marej.

"Nije imalo nikakvog smisla da izlazimo na teren da bismo igrali jedva deset minuta, kada je još bilo kišovito. Mi igrači prvi želimo da igramo, ali ne ako postoji opasnost od povreda", rekao je Britanac agenciji AP.

Grend slem turnir u Njujorku počeo je 29. avgusta i predviđeno je da se završi u nedjelju, 11. septembra, ali pitanje je da li će organizatori uspjeti u toj namjeri zbog kiše koja odlaže mečeve.

Galerija

Bonus video: