Danica ispala u singlu, prošla u dublu

Selektor Fed kup reprezentacije Crne Gore poražena je danas od Poljakinje Katarzine Kava 2:1, po setovima 2:6, 6:4, 6:3.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2011. 16:06h

Crnogorska teniserka Danica Krstajić nije uspjela da se plasira u drugo kolo podgoričkog turnira Rojal kup Plantaže 13. jul 2011 - selektor Fed kup reprezentacije Crne Gore poražena je juče od Poljakinje Katarzine Kave 2:1, po setovima 2:6, 6:4, 6:3.

To je bio nastavak meča koji je u utorak zbog mraka prekinut nakon što je Danica Krstajić dobila prvi set 6:2.

Danica se donekle iskupila u dublu, gdje je zajedno sa koleginicom iz reprezentacije Dankom Kovinić uspješno prebrodila drugo kolo. Njih dvije su savladale Poljakinje Katarzinu Kavu i Justinu Jegiolku sa 2:1, po setovima 7:5, 4:6, 10:8.

"Jednostavno mi nije išlo danas prije podne. Ništa mi nije polazilo za rukom, pa je Kava zasluženo pobijedila. U dublu sam igrala mnogo bolje, kamo sreće da je tako bilo u singlu", kazala je Danica Krstajić.

Danica i Danka će u polufinalu dubla igrati protiv hrvatsko-italijanske kombinacije Abramović - Kleriko.

"Odigrale smo dobro u dublu i nakon velike borbe u sva tri seta zasluženo pobijedile. Vjerujem da smo u stanju da savladamo i naredne rivalke i borimo se u završnom meču za trofej", dodala je Kovinić.

Od favorita uspješna u singlu je bila drugi nosilac, Argentinka Florencija Molinero koja je lako savladala Milanu Spremo iz Srbije 2:0 (7:5, 7:5).

Plasman u drugo kolo dan ranije izborila je i najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić, pobjedom protiv Rumunke Kristine Dinu sa 2:1. Ona će danas igrati protiv Jasmine Tinjić iz BiH, koja je sedmi nosilac turnira.

Bonus video: