Vladica Babić i Pavle Rogan idu na akademiju Giljerma Viljasa

Perspektivni crnogorski teniser i teniserka Vladica Babić i Pavle Rogan dobili su pojedinačne stipendije u iznosu od po 18.257 eura.
95 pregleda 0 komentar(a)
Vladica Babić, Foto: Igor Marinović
Vladica Babić, Foto: Igor Marinović
Ažurirano: 31.08.2011. 22:10h

Zahvaljujući postignutom dogovoru o međusobnoj saradnji između Teniskog saveza Crne Gore i teniske akademije Giljermo Viljas iz Majorke, rodnog grada Rafaela Nadala, perspektivni crnogorski teniser i teniserka Vladica Babić i Pavle Rogan dobili su pojedinačne stipendije u iznosu od po 18.257 eura, saopšteno je danas iz Teniskog saveza Crne Gore.

Zahvaljujući toj stipendiji, Vladica i Pavle će od sjutra do 31. maja iduće godine biće prvi članovi iz Crne Gore koji će boraviti na ovoj akademiji.

Naši perspektivni teniseri će, između ostalog, kako je saopšteno iz TSCG, na akademiji imati dva treninga dnevno u trajanju od minimum šest sati, šest dana u nedjelji sa eminentnim trenerima i predavačima, obavezan razgovor sa psihologom, dva puta nedjeljno periodične testove fizičke spreme i teniske tehnike, diagnostiku i liječenje mogućih povreda, plaćeno osiguranje za slučaj povrede, redovno pohađanje škole na španskom jeziku...

Akademija Giljermo Viljas jedna je od najprestižnijih na svijetu, koju je svojevremeno pohađala i Ana Ivanović, nekada prva teniserka svijeta. Akademija se nalazi na prostoru površine 23 000 kvadratnih metara. Posjeduje 10 terena sa šljakom i dva terena sa brzom podlogom.

Vlasnik akademije I jedan od trenera Giljermo Viljas je osvojio 64 ATP titule, četiri Grend slem titule (samo nije Vimbldon) i jedan Masters. Tokom trenerske karijere radio je sa Borisom Bekerom i Arančom Sančez.

Bonus video: