Dulgeru eliminisala Petru Kvitovu!

Rumunka režirala senzaciju protiv Kvitove, koja je nedavno osvojila Vimbldon i oduševila svijet...
52 pregleda 0 komentar(a)
Kvitova, Foto: REUTERS
Kvitova, Foto: REUTERS
Ažurirano: 29.08.2011. 22:25h

Da li su je ušuškale priče o uraganu Ajrin ili je u pitanju nešto drugo, to zna samo ona, ali nazad nema, jer činjenica da je već eliminisana sa US opena - Petra Kvitova, osvajačica Vimbldona, pakuje kofere i napušta Njujork nakon što je na terenu „Luis Armstrong” izgubila od Rumunke Aleksandre Dulgeru (7:6, 6:3).

Tako je već prvog dana režirana i najveća senzacija, jer je Kvitova postavljena za 5. nosioca, po kladionacama je bila četvrti favorit da osvoji ovaj turnir... A i nije mogla bolje da prođe, jer je za sat i 38 minuta napravila čak 52 neiznuđene greške.

A Marija Šarapova, treći nosilac, imala je velikih problema protiv 19-godišnje Amerikanke Heder Votson, ali je nakon maratona obezbijedila plasman u drugu rundu. Votson je dobila prvi set (6:3), imala je i brejk na startu drugog, ali više nije mogla - Ruskinja je taj dio igre riješila sa 7:5 i u trećem nije bilo dileme (6:3).

Mardi Fiš i Tomaš Berdih nisu imali problema da prođu prvu prekrenu u Njujorku. Amerikanac je dozvolio samo pet gemova Tobijasu Kamkeu (6:2, 6:2, 6:1), dok je Čeh uz malo više neizvjesnosti eliminisao Francuza Romejna Žoana (6:2, 7:6, 6:1).

Berdih je, interesantno, dva puta u posljednje tri godine ispadao u prvom kolu US opena i nikada na ovom turniru nije stizao dalje od četvrte runde.

Marin Čilić je pokazao put na tribine domaćoj nadi Rajanu Herisonu, iako je odlični 19-godišnjak opet pokazao sav talenat. Čilić, 27. nosilac, slavio je u tri seta, ali je samo u prvom bio dominantan (6:2). U preostala dva su presudile nijanse (7:5 i 7:6).

Rišar Gaske je u tri seta (6:4, 6:4, 6:0) počistio Ukrajinca Sergija Stahovskog, dok je Janko Tipsarević imao lakši trening protiv Ogustina Žensa (6:2, 7:5, 6:0)...

Bonus video: