Đoković predao meč, Mareju titula

Đoković u većem dijelu meča imao problem sa desnim ramenom i kod 0:1 u setovima i 0:3 je morao da pruži ruku Britancu...
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.08.2011. 18:38h

Impresivna serija Novaka Đokovića je prekinuta na tužan način - srpski teniser je u finalu Mastersa u Sinsinatiju morao da preda meč Endiju Mareju zbog povrede ramena.

Britanac je, inače, dobio prvi set (6:4), u drugom je poveo sa 3:0 (uz dva brejka prednosti) i Đoković je tada stopirao meč - odlučio je da se povuče i pruži ruku Mareju.

Đoković je u 2011. godini osvojio devet titula, a ovo mu je tek drugi poraz uz čak 57 pobjeda.

Prije Mareja, jedini koji je savladao prvog igrača svijeta u ovoj sezoni bio je Rodžer Federer i to u polufinalu Rolan Garosa.

"Ne postoji dobar poraz, to je sigurno. Dobra vijest je što do početka US opena ima još sedam, osam dana što je dovoljno da se oporavim i budem spreman", rekao je Đoković.

Ističe da nije bilo svrhe da nastavi da se muči...

"Mogao sam da odigram još nekoliko poena, ali zbog čega bih to uradio? Ne možete da pobijedite igrača kao što je Marej jednim udarcem", kazao je Đoković.

Đoković je, inače, od samog starta finala bio bez ritma, dok je Marej znao da kazni svaku grešku protivnika i da već u prvom gemu osvoji brejk. Đoković se vratio u igru, izjednačio na 3:3, ali mu je već u narednom gemu Britanac opet oduzeo servis i bez većih problema riješio prvi set.

U drugom dijelu igre problemi sa povredom su bili sve veći, pa Đoković nije imao drugo rješenje sem da prekine meč... A da nije Novak rekao dosta, to bi uradila kiša koja je samo nekoliko minuta nakon što je meč završen počela da sipa kao iz kabla.

Mareju je ovo druga titula u Sinsinatiju, nakon one iz 2008. godine kada je u finalu takođe bio bolji od Đokovića.

"Nije mi drago što se meč završio na ovakav način. I ranije sam imao šansu protiv Novaka, servirao sam za trijumf na turniru u Rimu, i taj poraz mi je teško pao. Lijepo je kada pobijedite, ali bih radije da se to dogodi za tri sedmice", aludirao je Marej na mogući okršaj na US openu.

Britanski teniser je pored titule osvojio novih hiljadu bodova na ATP listi i ček na 496 hiljada, dok je Đoković zaradio 243.200 dolara.

Bonus video: