Đoković “preživio” Monfisa, u polufinalu sa Berdihom

Đoković je protiv Monfisa upisao i osmi trijumf u isto toliko mečeva, samo nedjelju dana kasnije u odnosu na pobjedu u četvrtfinalu Montreala…
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2011. 02:18h

Pola meča nije igrao dobro, mučio se, činilo se da je blizu poraza – Novak Đoković je, međutim, još jednom pokazao zašto je rođeni šampion, zašto je trenutno prvi igrač svijeta. Sprski teniser je u četvrtfinalu turnira Masters serije u Sinsinatiju savladao Francuza Gaela Monfisa 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:3.

Đoković će u polufinalu, u subotu od 20.30 časova po našem vremenu, igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je prethodno nadigrao trećeg tenisera svijeta Rodžera Federera (6:2, 7:6).

Đoković je protiv Monfisa upisao i osmi trijumf u isto toliko mečeva, samo sedam dana nakon lagane pobjede u četvrtfinalu Montreala (6:2, 6:1)…

Novak je, tako, stigao do 56. pobjede u sezoni, uz samo jedan poraz. Ovo mu je bio jedan od najtežih mečeva...

Monfis je odmah na startu meča napravio brejk, potom bez izgubljenog poena sačuvao svoj servis za vođstvo od 2:0. Novak je u četvrtom gemu imao dvije brejk lopte, ali je Francuz odbio taj napad, čak pogodio as iz drugog servisa i zadržao prednost brejka.

Đoković je i u šestom gemu imao dvije vezane brejk lopte, potom još jednu, ali je Monfis ipak sačuvao servis za 4:2, a potom je u devetom gemu napravio drugi brejk i dobio prvi set.

U drugom setu su oba tenisera čuvala servis do 2:2, kada je Đoković prvi put uzeo brejk i činilo se da će mu to dati krila da se vrati u meč, u kojem do tog trenutka nije imao svoj dan. Međutim, Monfis je već u sljedećem gemu, koji je trajao punih 12 minuta, vratio brejk, a onda i sačuvao svoj servis za vođstvo od 4:3.

Od tog trenutka krenuo je preokret. Đoković je lako izjednačio na 4:4, potom i stigao do brejka za 5:4, a onda na svoj servis iskoristio treću set loptu za izjednačenja.

Na krilima takve završnice drugog seta, Đoković je nastavio i u trećem. Odmah je na startu uzeo brejk, i potom sačuvao svoj servis za vođstvo od 2:0. Do 5:3 oba tenisera su sačuvala svoj servis, a onda je Đoković odlučio da novim brejkom okonča ovaj meč…

Galerija

Bonus video: