Đoković u osmini finala, Tipsarević ispao

"Sporo sam počeo meč i nisam baš najsjanije servirao danas, ali mislim da je ostalo bilo sasvim dobro", rekao je Đoković.
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 18.08.2011. 07:56h

Novak Đoković plasirao se u u osminu finala Masters turnira u Sinsinatiju - najbolji teniser svijeta je rano jutros pobijedio Rajana Herisona sa 6:2, 6:3, za samo 73 minutaigre.

Đoković večeras od 20.30 časova igra protiv Radeka Štepaneka.

"Sporo sam počeo meč i nisam baš najsjanije servirao danas, ali mislim da je ostalo bilo sasvim dobro. Nisam imao mnogo neiznuđenih grešaka sa osnovne linije, vraćao sam tačno mnogo lopti. Mislim da je bilo dobro za prvi meč na turniru", rekao je Đoković.

Srpski reprezentativac nije imao većih problema protiv Amerikanca, koji je dobro počeo meč. Herison je na početku napravio brejk, ali je Đoković nakon toga osvojio tri uzastopna gema i poveo. Njegov rival je napravio još jedan brejk, ali se tada "prvi reket" svijeta razigrao i napravio još tri brejka da bi dobio prvi set sa 6:2.

Đoković je u drugom setu ostao smiren, kontrolisao je meč i napravio još jedan brejk za sigurnu pobjedu.

"Potpuno su drugačiji uslovi i moram da se naviknem na to. Drugačije je ovde nego u Montrealu, brža je podloga, loptica leti brže i teže se kontroliše. Za sada mogu da kažem da mi se više sviđa podloga od prošle nedjelje", rekao je Đoković.

On je novinarima objasnio da je jedan od razloga sjajne serije ove godine, u kojoj ima 54 pobjede i jedan poraz, to što nikada ne potcjenjuje protivnike, bez obzira da li dolaze iz prvih 10 na ATP listi ili su do glavnog žreba došli putem kvalifikacija.

"Uvijek sam motivisan. Svaki put kada izađem na teren, želim da pobjedom. To me tjera da idem dalje. Postoji nekoliko turnira na kojima želim da igram dobro u sljedećih nekoliko meseci, a Otvoreno prvenstvo SAD je jedan od njih", rekao je Đoković.

Drugi srpski predstavnik, Janko Tipsarević je eliminisan od Francuza Žila Simona 7:6, 2:6, 3:6.

Bonus video: