Đoković bolji od Conge, u finalu protiv Fiša

Đoković je u trenutku prekida vodio sa 6:4, 3:0, a u finalu će večeras da igra protiv Mardija Fiša. Ovo mu je 5. uzastopno finale turnira Masters serije u sezoni
0 komentar(a)
Đoković, Foto: REUTERS
Đoković, Foto: REUTERS
Ažurirano: 14.08.2011. 10:28h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se danas u finale Masters turnira u Montrealu, pošto mu je u polufinalu Francuz Žo-Vilfred Conga predao meč zbog povrede.

Đoković je u trenutku prekida vodio sa 6:4, 3:0. On će u finalu, koje se igra u noći između nedjelje i ponedjeljka, igrati protiv Mardija Fiša, koji je pobijedio Janka Tipsarevića.

Ovo je Đokoviću peto uzatopno finale turnira Masters serije u sezoni. Prvi teniser svijeta igrao je odlično do prekida, a u prvom setu čekao je brejk priliku strpljivo, što je istakao kao jednu od glavnih osobina potrebnih u finalu.

"Kada igrate protiv igrača kao što je Mardi, važno je da ne gubite koncentraciju, budete strpljivi i čekate, čekate šansu na njegovim servis gemovima, da imate visok procenat prvog servisa i da ostanete agresivni", rekao je Đoković poslije pobjede.

"Mislim da ovi uslovi, koji su malo brži, vrlo odgovaraju njegovom stilu. Pobjeđivao je prilično ubjedljivo. Servirao je izuzetno dobro, ali mislim da ću dobro vraćati taj servis, kao i u prethodna dva meča. Imam dobre šanse za pobjedu", kazao je Đoković.

Bonus video: