Tipsarević razbio Berdiha

Tomaš Berdih nije imao rješenje za Janka Tipsarevića koji je „odradio” Čeha za sat i po u dva seta (6:4, 6:4).
0 komentar(a)
Janko Tipsarević, Foto: Reuters
Janko Tipsarević, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.08.2011. 21:32h

Još jedan favorit na ATP turniru Masters serije u Montrealu je eliminisan - Tomaš Berdih nije imao rješenje za Janka Tipsarevića koji je „odradio” Čeha za sat i po u dva seta (6:4, 6:4). Tako je i sedmi nosilac na turniru u Kanadi morao da se ranije nego što je želio oprosti od publike...

Tipsarević je, sa druge strane, znao da iskoristi dvije od tri brejk šanse koje mu je ukazao Berdih (Čeh nije iskoristio nijednu od četiri), pa će sjutra protivnik u polufinalu da mu bude Mardi Fiš. Amerikanac je prethodno ponovio sjajnu formu i savladao Stanislasa Vavrinku u tri seta (6:3, 6:7, 6:0).

A Žo-Vilfred Conga je opet bio koban za Rodžera Federera. Nakon što ga je eliminisao na Vimbldonu, Francuz je savladao trećeg igrača svijeta i u Kanadi, pa je Švajcarac opet morao da mu pruži ruku.

Conga je u prvom setu slavio sa 7:5, Fedeks se vratio sa 6:4, ali u odlučujućem periodu meča nije bilo dileme - Conga je poveo 5:0 i na kraju dozvolio po mnogima najboljem igraču svih vremena da se od turnira oprosti sa 6:1...

Conga je kasno sinoć u četvrtfinalu igrao protiv Španca Nikolasa Almagra koji je u dva seta bio bolji od Rišara Gaskea (7:6, 6:3).

"Veoma sam zadovoljan svojom igrom. Bio sam dobar, koristio sam svoje šanse, pravio brejkove kada je trebalo. Mislim da niko nije siguran - Rafa Nadal je ispao, Endi Marej je ispao. Postoji samo jedan koji je iznad svih, a to je Novak Đoković", kazao je Conga.

Bonus video: