Ana Ivanović u trećem kolu, Voznijacki ispala

vanovićeva će u trećem kolu igrati protiv Italijanke Roberte Vinći, koja je napravila veliko iznenađenje eliminisavši prvu kosturašicu turnira, Dankinju Karolinu Voznijacki sa 6:4, 7:5
0 komentar(a)
Ana Ivanović, Foto: Beta AP
Ana Ivanović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 11.08.2011. 10:52h

Ana Ivanović je u trećem kolu WTA turnira u Torontu – srpska teniserka je u drugom kolu eliminisala Čehinju Ivetu Benešovu sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Ivanovićeva će u trećem kolu igrati protiv Italijanke Roberte Vinći, koja je napravila veliko iznenađenje eliminisavši prvu kosturašicu turnira, Dankinju Karolinu Voznijacki sa 6:4, 7:5. Do ovog meča Vinći je imala skor 0-17 u mečevima sa pet prvoplasiranih teniserki na WTA listi. Voznijacki nije iskoristila pet set lopti u drugom setu, tri kod 5:1 i dvije na 5:2.

“Ovo je najveć a pobjeda u mojoj karijeri. Prije meča sa pomislila da mogu da savladam Voznijacki, iako sam znala da neće biti lako. Bilo je teško igrati po vjetru, ali sam se trudila da ostanem skoncentrisana na svaki poen. Vidjela sam da ona pravi mnogo grešaka, posebno u prvom setu, a kada sam zaostajala u drugom setu trudila sam se da igram i dalje agresivno i da igrač sjajz za njen forhend kad kod je to moguće”, kazala je 28-godišnja Vinći, trenutno 22. igračica na WTA listi.

Marija Šarapova je u drugom kolu bila bolja od srpske teniserke Bojane Jovanovski 6:1, 7:5, dok je Serena Vilijams nadigrala Juliju Gerges 6:1, 7:6. Dalje idu Kineskinja Na Li, kojoj je meč zbog povrede predala sunarodnica Šuai Peng, Čehinja Petra Kvitova, Italijanka Franćeska Skjavone, Australijanka Samanta Stosur, Njemica Andrea Petković, Ruskinja Vera Zvonarjova…

Bonus video: