Đokoviću dvostruko priznanje u Montrealu

Akademska slikarka iz Montreala Marina Gavanski Zisis pokloniće Novaku Đokoviću veliku umjetničku sliku, njegov portret, koji je sama naslikala tehnikom ulja na platnu.
72 pregleda 0 komentar(a)
Slika Đoković, Foto: Beta
Slika Đoković, Foto: Beta
Ažurirano: 05.08.2011. 08:24h

Na teniskom turniru Rodžers kup koji danas počinje u Montrealu biće priređene dvije svečanosti u čast prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Na specijalnoj ceremoniji koju na glavnom terenu u ponedjeljak 8. avgusta priređuje Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) biće odata počast Đokoviću kao novom vodećem igraču na ATP listi.

Novak Đoković je na prvom mjestu svjetske rang-liste 4. jula smijenio Rafaela Nadala koji je na tom mjestu bio od 7. juna prošle godine.

Direktor turnira Ežen Lapjer izjavio je da je oduševljen što će Đoković proslaviti vodeću poziciju baš u Montrealu.

"On je ovdje prvi put cijelom svijetu pokazao svoj raskošni talenat 2007. godine pobijedivši tada vodeću trojku: Federera, Nadala i Rodika i osvojivši Rodžers kup. Njegovi ovogodišnji zadivljujući rezultati svrstali su ga u red velikih šampiona", zaključio je Lapjer u izjavi objavljenoj na zvaničnom sajtu turnira.

U posebnoj sali za visoke zvanice organizator takmičenja Tenis Kanada, zahvaljujući inicijativi i umjetničkom radu jedne Kanađanke srpskog porijekla, prirediće u ponedjeljak svečanost kakva dosad nikada nije priređivana na ATP turnirima.

Akademska slikarka iz Montreala Marina Gavanski Zisis pokloniće Novaku Đokoviću veliku umjetničku sliku, njegov portret, koji je sama naslikala tehnikom ulja na platnu.

Biće to drugi portret, poslije Teslinog, koji je Marina Gavanski naslikala u seriji velikana koji su proslavili srpski narod u matici i dijaspori.

"Da naslikam Đokovićev portret podstaknuta sam naročito poslije njegove ovogodišnje pobjede u Australiji i izjave da je posvećuje svom narodu i svojoj zemlji. To je u mnogima od nas srpskog porijekla naročito u emigraciji razbudilo emocije i nešto skriveno duže vremena, uplašeno i potišteno u nama, pretvorilo u radost i ponos", izjavila je agenciji Beta Marina Gavanski.

Gavanski je kazala da Đokovića nije slikala samo iz rodoljubivih razloga, već zato što iz njega kao igrača-sportiste i mladog čovjeka zrači pozitivna energija koja inspiriše i umjetnika.

Bonus video: