Sabine Lisicki u polufinalu Vimbldona!

Lisicki postala prva Njemica koja se plasirala u polufinale jednog Grend slem turnira nakon plasmana Štefi Graf u polufinale Vimbldona 1999.
0 komentar(a)
Lisicki, Foto: Reuters
Lisicki, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.06.2011. 15:19h

Nova senzacija na Vimbldonu - Sabine Lisicki, 62. igračica na WTA listi, eliminisala je devetog nosioca Marion Bartoli i tako postala prva Njemica koja se plasirala u polufinale jednog Grend slem turnira, nakon Štefi Graf koja je 1999. napravila isti uspjeh, na istom terenu!

Pod zatvorenim krovom Central korta, dok je napolju kiša lila kao iz kabla, londonska publika vidjela prekrasan meč u kojem je simpatična Njemica za više od dva sata borbe prešla put od raja do pakla i nazad.

Lisicki je, naime, prvi set riješila u svoju koristi sa 6:4, da bi u drugom pri vođstvu od 5:4 propustila dvije meč lopte na svom servisu! Bartoli se vratila u igru i preko taj-breka izborila treći set.

I kada se očekivalo da će polufinalistkinja Rolan Garosa krenuti istim putem i na Vimbldonu, Lisicki se oporavila, opet počela ubitačno da pogađa i riješila treći set sa ubjedljivih 6:1.

Nakon Lisicki i Bartoli, na Central kortu su izašle Marija Šarapova i Dominika Cibulkova, dok kiša za sada odlaže početak dva preostala četvrtfinala koja su bila planirana na terenu broj jedan: Kvitova - Pironkova i Azarenka - Pašek.

Bonus video: