Nadal i Federer sigurni, Kubot iznenadio Monfisa

Interesantno, Miler je 2005. pobijedio Nadala na Vimbldonu i poslije toga španski teniser je na ovom turniru gubio samo od Rodžera Federera.
74 pregleda 0 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Beta AP
Rodžer Federer, Foto: Beta AP
Ažurirano: 25.06.2011. 16:38h

Rafael Nadal je u osmini finala zahvaljujući današnjoj pobjedi protiv Žila Milera iz Luksemburga sa 3:0 (7:6, 7:6, 6:0). Ovaj meč je sinoć bio prekinut pri rezultatu 1:0 u setovima za Nadala.

Interesantno, Miler je 2005. pobijedio Nadala na Vimbldonu i poslije toga španski teniser je na ovom turniru gubio samo od Rodžera Federera.

Nadal je u pobjedi protiv 92. tenisera svijeta imao 36 vinera i nijedan izgubljen gem na svoj servis.

"Bio je to jako težak meč, naročito u prva dva seta, kada nisam imao nijednu brejk šansu. Bilo je nalik na lutriju. Zadovoljan sam kako sam odigrao taj-brejkove, dobro sam servirao... Mislim da sam u trećem setu počeo da igram jako, jako dobro", rekao je španski teniser.

Nadal je rekao da je osjećao nelagodnost u desnoj nozi, ali da to nema veze sa dva pada koja su mu se desila tokom meča.

"Osjećao sam umor u nozi više nego sto je uobičajeno. Ipak sam danas igrao bez problema i sada imam dan i po da se odmorim i oporavim. Nadam se da ću se osjećati savršeno u ponedjeljak.", rekao je Nadal.

U osmini finala Nadal će igrati protiv Argentinca Huana Martina del Potra koji je pobijedio Žila Simona sa 3:0 (7:6, 7:6, 7:5).

"On je fantastičan igrač, jedan od najboljih na svijetu. Imao je tešku povredu prošle godine, ali sada igra konstantno i u vrhunskoj je formi", hvalio je Argentinca Nadal.

Prema njegovim rečima, biće to veoma težak meč.

"Očekujem težak test i moraću da igram najbolje što mogu ako želim da pobijedim i to je sve što ću pokušati da uradim.", rekao je Nadal.

Rodžer Federer je bez većih problema eliminisao Argentinca Davida Nalbandijana sa 6:4, 6:2, 6:4, za 106 minuta. Federer je dominirao i po broju asova (14:5) i u direktnim poenima (36:23), a napravio je pet brejkova naspram dva koliko je imao Argentinac.

Protivnik trećem nosiocu na Vimbldonu u osmini finala biće bolji iz meča Nikolas Almagro (Španija) - Mihail Južnji (Rusija).

Poljak Lukas Kubot napravio je iznenađnje na Vimbldonu, pošto je danas u trećem kolu savladao devetog nosioca Francuza Gaela Monfisa sa 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3, 6:3, i tako napravio najveći uspeh na Vimbldonu u dosadašnjoj karijeri.

Kubot će u osmini finala igrati protiv Španca Felisijana Lopeza, koji je bio bolji od Amerikanca Endija Rodika.

Bonus video: