Venus u četvrtfinalu, Serena ispala

Venus je mjesto u četvrtfinalu izborila zahvaljujući pobjedi protiv protiv srpske teniserke Ane Ivanović sa 6:3, 6:2, za samo 62 minuta igre.
68 pregleda 0 komentar(a)
Venus Vilijams, Foto: Beta AP
Venus Vilijams, Foto: Beta AP
Ažurirano: 15.06.2011. 20:22h

Sestre Vilijams imale su polovičan uspjeh u drugom kolu WTA turnira u Istbornu – Venus je pobijedila, Serena je poražena, kao i finalistkinje posljednjeg Rolan Garosa, Kineskinja Na Li i Italijanka Franćeska Skjavone.

Venus je mjesto u četvrtfinalu izborila zahvaljujući pobjedi protiv protiv srpske teniserke Ane Ivanović sa 6:3, 6:2, za samo 62 minuta igre.

To je bio tek drugi meč Venus Vilijams poslije pet mjeseci pauze zbog povrede.

- Odlično je što nisam protivnici dozvolila da napravi brejk. To je čast, jer je igrala veoma dobro. Osjećam se odlično što sam pobijedila - rekla je Vilijams, koja je sedam puta bila bolja od Ivanovićeve.

Venus će u četvrtfinalu igrati protiv Slovakinje Danijele Hantuhove, koja je eliminisala pobjednicu Rolan Garosa, Kineskinju Na Li sa 7:6, 6:3.

Za razliku od Venus, Serena je završila takmičenje u drugom kolu turnira u Istbornu, pošto je izgubila od prve kosturašice turnira, Ruskinje Vere Zvonarjove sa 2:1 (3:6, 7:6, 7:5).

Do druge pobjede u karijeri u međusobnim duelima, Zvonarjova je došla poslije tri sata i 12 minuta, zahvaljujući brejku u trećem setu kojim je povela 5:2. Amerikanka je smanjila prednost na 5:4, ali nije imala dovoljno snage da preokrene rezultat u svoju korist.

Zvonarjova će u četvrtfinalu igrati protiv Australijanke Samante Stosur, koja je u drugom kolu izbacila Bojanu Jovanovski sa 2:0 (6:3, 6:2).

Najzad, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka je bila ubjedljiva protiv Ukrajinke Elene Baltače (6:1, 7:6), pa će se u četvrtfinalu sastati sa Francuskinjom Marion Bartoli, koja je savladala Mariju Hose Martines Sančes sa 6:3, 6:3.

Bonus video: