Okršaj titana u novom grend slem finalu

Rafa u prethodnih sedam duela ima mnogo više uspjeha, pošto je u direktnim okršajima sa najvećim teniserom svih vremena osvojio pet grend slem pehara
61 pregleda 0 komentar(a)
Nadal i Federer, Foto: Reuters
Nadal i Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2011. 23:36h

Osmi put cijela planeta će posmatrati okršaj teniskih titana u finalu jednog grend slem turnira - Rafael Nadal i Rodžer Federer će u današnjem obračunu na stadionu „Filip Šatrije” odlučivati o tituli na Rolan Garosu.

Rafa u prethodnih sedam duela ima mnogo više uspjeha, pošto je u direktnim okršajima sa najvećim teniserom svih vremena osvojio pet grend slem pehara.

Tri puta je to uradio baš na pariskoj šljaci, na kojoj je prije tri godine ponizio maestra iz Bazela i prepustio mu svega četiri gema (6:1, 6:3, 6:0).

Bio je bolji i na Vimbldonu i Australian openu, dok je Fedeks u Londonu dva puta porazio 25-godišnjaka sa Majorke.

Kralj šljake, koji je u duelima sa Federerom i te kako opravdao taj nadimak, jer ima 11 trijumfa i svega dva poraza, ubijeđen je da ga čeka pakao.

- Moraću da igram najbolje što znam, a možda mi ni to neće biti dovoljno. On je najbolji igrač u istoriji i nije me uopšte iznenadilo što je prekinuo nevjerovatan niz Novaka Đokovića. Zar neko treba da se začudi kada vidi Rodžera u nekom grend slem finalu - upitao se Nadal, koji je savladao svog najvećeg rivala i u polufinalu Rolan Garosa 2005. godine.

Rafa ne razmišlja o poniženju koje je pričinio 29-godišnjem Švajcarcu u njihovom posljednjem finalu u Parizu.

- Sada ima mnogo više samopouzdanja, jer zna da igra fantastično. A kako i da ne bude samouvjeren nakon onakve pobjede u polufinalu? Ovaj i onaj Federer od prije tri godine ne mogu da se porede - zaključio je Nadal.

Federer, koji želi da prigrabi 17. grend slem pehar, slaže se sa ocjenom svog suparnika da je izuzetno samouvjeren.

- Iskreno, osjećam se veoma dobro. Krećem se odlično, nisam pod bilo kakvim stresom. Ne razmišljam o greškama, zbog toga sam trenutno veoma srećan - naglasio je najtrofejniji igrač svih vremena.

Meč počinje u 15 časova.

Bonus video: