Nadal izbacio Mareja, sad je na korak od Borgovog rekorda

Španski teniser je u polufinalu savladao Britanca Endija Mareja sa 3:0, po setovima 6:4, 7:5, 6:4 i samo pobjeda ga dijeli od šeste titule na Roland Garosu
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Beta AP
Nadal, Foto: Beta AP
Ažurirano: 03.06.2011. 16:02h

Rafael Nadal je na korak od izjednačenja rekorda Bjorna Borga – španski teniser je u polufinalu savladao Britanca Endija Mareja sa 3:0, po setovima 6:4, 7:5, 6:4, nakon tri sata i 17 minuta igre, i samo pobjeda ga dijeli od šeste titule na Roland Garosu, kojom bi se izjednačio sa legendarnim švedskim teniserom.

Velika Britanija će i dalje čekati na trofej sa ovom Grend slem turnira, a post traje od daleke 1936. godine…

Pobjednik ovog meča igraće u finalu protiv boljeg iz susreta Novaka Đokovića i Rodžera Federera, koji počinje za nekoliko minuta. Đoković je na korak od preuzimanja prvog mjesta na ATP listi. Za to mu je potrebno da uđe u finale…

Nadal je prvi set dobio za 62 minuta, u kojem je i Marej imao svoje šanse. Marej je poveo 1:0, ali je onda Nadal ušao u sjajnu seriju, dva puta je oduzeo servis protivniku, i poveo 5:1. Kada se činilo da će zvanično prvi teniser svijeta lako privesti set kraju, Marej se vratio u život, stigao do 4:5 i imao, čak, dvije brejk lopte za izjednačenje, ali je Nadal uspio da spasi svoj servis i povede sa 1:0.

U drugom setu čak sedam puta su teniseri izgubili svoj servis, Marej jednom više. Pet puta uzastopno Nadal i Marej nijesu sačuvali servis, od 2:1 do 4:4. Odlučujući brejk za 2:0 u setovima Nadal je napravio u 11. gemu, iskoristivši treću brejk šansu, a onda je u sljedećem gemu na svoj servis završio posao.

Nadal je jedini brejk u trećem setu napravio odmah u prvom gemu, i tu prednost više nije ispuštao do kraja. Marej je, istina, imao dvije brejk lopte u osmom gemu za izjednačenje na 4:4, ali je Nadal odbio taj napad, a nakon toga i rutinski priveo meč kraju.

Bonus video: