Skjavone i Na Li u finalu

Kineskinja je sanas bila bolja u polufinalu Rolan Garosa sa 2:0, po setovima 6:4, 7:5, za sat i 48 minuta igre i prvi put se plasirala u finale Otvorenog prvenstva Francuske.
0 komentar(a)
Na Li, Foto: Beta/AP
Na Li, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.06.2011. 14:33h

Franćeska Skjavone i Na Li igraće u finalu Rolan Garosa, epilog je polufinalnih mečeva.

Aktuelna šampionka Skjavone još jednom je pokazala da je ekspert za zemljanu podlogu, pa Francuskinja Marion Bartoli 6:3, 6:3 nije imala šansu.

"Zadovoljna sam što ću ponovo imati šansu da se borim za titulu na ovom predivnim turniru. Li će sigurno dobro proučiti moju igru i čeka nas velika borba", kazala je Skjavone.

A prethpodno, san Marije Šarapove da može da osvoji Rolan Garos - jedini veliki trofej koji joj nedostaje - raspršio se kao mjehur od sapunice nakon polufinalnog duela protiv Na Li, koji je Kineskinja riješila u svoju korist, i to u dva seta: 6:4, 7:5!

Li je tako postala prva kineska teniserka koja se plasirala u finale Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, pa će u subotu u finalu, protiv Bartoli ili Skjavone, imati šansu da napravi i korak više!

Li je je odmah na početku meča napravila brejk, povela sa 3:0, pa je prvi set riješila u svoju korist, iako je Ruskinja zaprijetila i prišla na 4:3Šarapova je dobro krenula u drugom setu, povela sa 2:0, ali je Li vratila brejk i izjednačila na 4:4, nakon čega je imala jače živce i slavila u 12. gemu.

Bonus video: