Fonjini se povukao, Đoković u polufinalu

Ljekari su mi rekli da bi bilo opasno da igram sjutra. Tužan sam, u Parizu igram najbolji turnir u karijeri - rekao je Fonjini na konferenciji za novinare
0 komentar(a)
Fonjini, Foto: Beta/AP
Fonjini, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.05.2011. 11:35h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se bez borbe u polufinale Rolan Garosa, pošto se njegov protivnik u četvrtfinalu, Italijan Fabio Fonjini, povukao zbog povrede.

- Ljekari su mi rekli da bi bilo opasno da igram sjutra. Tužan sam, u Parizu igram najbolji turnir u karijeri - rekao je Fonjini na konferenciji za novinare u Parizu.

Fonjini je juče poslije pet setova savladao Španca Alberta Montanjesa, ali je osjetio bol u lijevoj nozi.

Sa jedne strane, Italijan je Đokoviću učinio uslugu, jer će imati čak pet dana predaha, ali mu je zato otežao put do obaranja rekorda Džona Mekinroa.

Naime, Novak je u 2011. godini vezao 41 pobjedu, jednu manje nego Mekinro na startu 1984. godine. Ukoliko želi da postane rekorder, moraće da osvoji Rolan Garos!

- Šteta zbog Fonjinija, nadam se da će se brzo oporaviti. Ja ću danas imati priliku da uživam u Parizu na drugi način - poručio je srpski teniser preko svoje stranice na Tviteru.

Fonjini je trebalo da bude prvi Italijan u četvrtfinalu grend slem turnira još od 1998. godine, kada je Davide Sangvineti prošao među osam na Vimbldonu.

Đoković, koji je postavljen za drugog nosioca na turniru, moraće da sačeka na protivnika u polufinalu, a mogući rival mu je Rodžer Federer.

Švajcarac će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika meča David Ferer - Gael Monfis.

Bonus video: