Skjavone eliminisala Jelenu Janković

Branilac titule slavila u maratonu kojo je trajao dva sata i 38 minuta, sljedeći rivala Anastasija Pavljučenko
77 pregleda 0 komentar(a)
Frančeska Skjavone, Foto: REUTERS
Frančeska Skjavone, Foto: REUTERS
Ažurirano: 29.05.2011. 16:55h

Frančeska Skjavone, koja brani titulu u Parizu, plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa nakon što je nakon dva sata i 38 minuta savladala Jelenu Janković 2-1 u setovima (6:3, 2:6, 6:4). Italijanka je već u četvrtom gemu prvog seta napravila brejk i povela sa 3:1.

Kasnije je samo povećavala prednost iako je Jelena imala priliku da vrati brejk već u narednom gemu. Ipak nije je iskoristila i Skjavone je povela sa 4:1.

Pri rezultatu od 5:1, Skjavone je imala nekoliko set lopti, ali je Jankovićeva uspjela da se izvuče, napravila brejk i smanjila na 5:2. Ubrzo i na 5:3, na svoj servis, ali više od toga nije mogla, pa je poslije 48 minuta igre bilo 6:3.

U nastavku okršaja Skjavone i desetog nosioca, Jelena je prvo osvojila svoj servis, a zatim i napravila brejk. Poslije nepunih pola sata igre bilo je i 3:0 za srpsku teniserku.

U četvrtom gemu bilo je veoma neizvjesno, ali je poslije nekoliko izjednačenja Italijanka ipak osvojila poen na svoj servis i smanjila na 3:1, a zatim i na 3:2.

To je bilo sve što je učinila, jer joj Jelena nije dozvolila da se vrati u meč. Nakon 103 minuta igre Jankovićeva je stigla do izjednačenja.

Prva četiri gema u odlučujućem trećem setu teniserke su osvajale na svoj servis, a Italijanka je iskoristila drugu brejk loptu i povela sa 3:2.

Skjavone je brejk šansu iskoristila u devetom gemu i povela sa 5:4, a u posljednjem gemu imala priliku da na svoj servis uspešno okonča meč što je i učinila.

Njega rivalka u borbi za plasman u polufinale biće Ruskinja Anastasija Pavljučenko, koja je savladala trećeg nosioca i zemljakinju Veru Zvonarjovu 7:6 (7:4), 2:6, 6:2, za dva sata i 27 minuta.

Bonus video: