Đoković „počistio“ Gaskea, protiv Fonjinija u četvrtfinalu

Novak Đoković je bez većih problema savladao Francuza Rišara Gaskea 3:0 (6:4, 6:4, 6:2), i plasirao se u četvrtfinale Roland Garosa, gdje će za rivala imati Italijana Fonjinija.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2011. 16:27h

Novak Đoković je bez većih problema savladao Francuza Rišara Gaskea 3:0 (6:4, 6:4, 6:2), i plasirao se u četvrtfinale Roland Garosa, gdje će za rivala imati Italijana Fabija Fonjinija.

Đoković je meč počeo brejkom, uz dva izgubljena poena, i zahvaljujući tom brejku srpski teniser je osvojio prvi set za 36 minuta. Gaske je u šestom gemu prvog seta imao tri brejk lopte, ali je Đoković spasao sve tri i sačuvao servis. To je bio i jedini put kada je Đoković rizikovao da izgubi svoj servis.

Novak je u drugom setu uzeo brejk bez izgubljenog poena, koji mu je i donio drugi set za 37 minuta igre, dok je u trećem setu, jednostavno „počistio“ rivala, sa dva brejka, u trećem i petog gemu. Gaske je kod vođstva Đokovića od 5:1 uspio da spasi tri brejk i meč lopte, ali je Đoković u sljedećem gemu na svoj servis stigao do sigurne pobjede.

"Veoma sam srećan svojom današnjom igrom. Bio je ovo odličan meč protiv izuzetno rivala. U važnim trenucima sam pravio brejkove i smanjio sam broj grešaka. Igram u životnoj formi, ali najvažnije je da se koncentrissem na prvi sljedeći meč. Vidjećemo dokle mogu da doguram", rekao je Đoković novinarima poslije meča.

Đoković je upisao upisao 41. pobjedu u ovoj sezoni, ukupno 43. uzastopnu.

Galerija

Bonus video: