Federer lako do četvrtfinala, Fonjini dobio maraton

Nekadašnji najbolje rangirani teniser na ATP listi još nije izgubio set na ovogodišnjem Rolan Garosu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2011. 14:38h

Švajcararac Rodžer Federer bez problema se plasirao u četvrtfinale pariskog Rolan Garosa - Federer je danas u somini finala savladao zemljaka Stanislasa Vavrinku sa sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 7:5.

Nekadašnji najbolje rangirani teniser na ATP listi još nije izgubio set na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Federer, koji je postavljen za trećeg nosioca na turniru, u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika meča David Ferer (Španija) - Gael Monfis (Francuska). Švajcarski majstor se 28. put zaredom plasirao u četvrtfinale grend slem turnira.

Italijan Fabio Fonjini je, takođe, u četvrtfinalu, nakon sjajnom meča sa Špancem Albertom Montanjesom (4:6, 6:4, 3:6, 6:3, 11:9). Montanjes je imao je dobijen meč, vodio je 2:1 u setovima, zatim je u petom setu imao vođstvo od 5:2, na kraju je i tri meč lopte protiv očigledno povrijeđenog Italijana, ali nije uspio da trijumfuje.

Fonjini, koji je krajem petog seta zatražio medicinski tajm-aut zbog povrede butnog mišića, posljednjih nekoliko gemova je više šetao nego što je trčao, ali je i pored toga uspio da trijumfuje.

Fonjini će u četvrtfinalu, što je njegov najbolji rezultat na Gren slem turnirima, igrati protiv boljeg iz duela Novak Đoković – Rišar Gaske.

Bonus video: