Peti Šnider završila karijeru

"Vrijeme je da zatvorim ovo nevjerovatno poglavlje u mom životu. Ova veoma emotivna odluka čini me ponosnom na sve lijepe trenutke provedene na terenu i van njega", istakla je Šnider.
63 pregleda 0 komentar(a)
Peti Šnider, Foto: REUTERS
Peti Šnider, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.05.2011. 13:02h

Švajcarska teniserka Peti Šnider saopštila je danas da završiva karijeru koja traje 17 godina, tokom koji je osvojila 11 titula.

Trenutno 55. igračica na WTA listi to je saopštila na konferenciji za štampu u Parizu.

"Vrijeme je da zatvorim ovo nevjerovatno poglavlje u mom životu. Ova veoma emotivna odluka čini me ponosnom na sve lijepe trenutke provedene na terenu i van njega sa navijačima širom svijeta. Bila mi je čast da budem u društvu velikih legendi i šampiona", istakla je 32-godišnjia Šnider.

Na konferenciji je bio prisutan i Stejsi Alaster, predsjednik i izvršni direktor WTA tura.

"Peti je bila veliki ambasador ženskog tenisa i dala veliki doprinos razvoju ovog sporta. Želimo joj puno sreće, a nadamo se da će i dalje biti blizu teniskih terena", naglasio je Alaster.

Šnider je profesionalnu karijeru počela 1994. godine, a prvu titulu uzela je četiri godine kasnije u Hobartu. Ima skoro od 552 pobjede i 361 poraza.

Igrala je 27 WTA finala u karijeri, a najveći uspjeh na Gren slemu ostvarila je 2004. godine kada je u finalu Australijan opena poražena od Kim Klajsters.

Igrala je na tri olimpijska turnira i to u Atlanti, Atini i Pekingu.

Bonus video: