Nadal eliminisao Anduhara, preokret Šarapove

Nadal će u trećem kolu igrati protiv Hrvata Antonija Veića, koji je senzacionalno porazio Rusa Nikolaja Davidenka
71 pregleda 0 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.05.2011. 17:47h

Prvi reket svijeta Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je danas slavio u tri seta protiv Španca Pabla Anduhara 7:5, 6:3, 7:6 (4).

Meč je, međutim, bio dramatičniji nego što govori konačan rezultat. Najveća drama gledana je u trećem setu - Anduhar je vodio 5:1 u gemovima i imao 40:0 na svoj servis, ali se Nadal vratio i u velikom stili slavio u taj-breku.

Nadal će u trećem kolu igrati sa Hrvatom Antoniom Veićem, koji je danas šokirao Rusa Nikolaja Davidenka i nakon velike borbe i mnoštva preokreta slavio u petom setu: 3:6, 6:2, 7:5, 3:6, 7:1.

Četvrti nosilac Endi Marej nije imao problema sa Italijanom Bolelijem, slavio je u tri seta (7:6, 6:4, 7:5), dok je Fernando Verdasko preokrenuo protiv Havrijera Malisa i slavio sa 3:1.

A nakon eliminacije Kim Klajsters, umalo je viđena još jedna senzacija u žeskoj konkurenciji. Ruskinja Marija Šarapova je izgubila prvi set i gubila 4:1 u drugom protiv anonimne Francuskinje Karoline Garsije (17 godina, na Rolan Garosu učestvovala zahvaljujući specijalnoj pozivnici), ali je od tog trenutka osvojila svaki gem do kraja i u velikom stilu dobila 11. meč u nizu.

Bonus video: