Nadal se namučio protiv Iznera

"Više bih, istina, volio da sam slavio u tri seta, ali gledam pozitivno i na ovakav epilog i nadam se da će mi to pomoći u budućnosti”, kazao je Nadal nakon meča.
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.05.2011. 18:21h

Rafaelu Nadalu je trebalo četiri sata i dva minuta igre da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa – trenutno prvi reket svijeta je savladao Amerikanca Džona Iznera nakon pet uzbudljivih setova (6:4, 6:7, 6:7, 6:2, 6:4). To je bio njegov prvi meč u pet setova od kako je debitovao prije sedam godina na Rolan Garosu.

Branilac titule je pet puta oduzeo servis protivniku iz 15 pokušaja, dok je Izner samo jednom uspio da iskoristi jedinu brejk loptu.

“Težak, pretežak meč. Izner je bio veoma težak protivnik, njegov servis ponekad je bio nezaustavljiv. Moram da mu čestitam na sjajnom meču. Važno je prebroditi ovako teške trenutke. Više bih, istina, volio da sam slavio u tri seta, ali gledam pozitivno i na ovakav epilog i nadam se da će mi to pomoći u budućnosti”, kazao je Nadal nakon meča.

Petostruki uzastopni šampion Rolan Garosa sada na tom turniru ima skor od 39 pobjeda i jednog poraza.

Nadal pokušava da izjednači rekord Bjorna Borga od šest osvojenih titula na Rolan Garosu.

Prvi teniser svijeta će u drugom kolu igrati protiv sunarodnika Pabla Anduhara, koji je pobijedio Kolumbijca Santjaga Hiralda sa 7:6, 6:3, 6:3.

Bonus video: