Ispao Čilić

Prvi dan 110. Rolan Garosa nije obilovao uzbuđenjima. Favoriti su uglavnom odrađivali posao bez problema, a jedini nosilac koji je završio takmičenje je Marin Čilić.
0 komentar(a)
rolan_1, Foto: REUTERS
rolan_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.05.2011. 21:40h

Prvi dan 110. Rolan Garosa nije obilovao uzbuđenjima. Favoriti su uglavnom odrađivali posao bez problema, a jedini nosilac koji je završio takmičenje je Marin Čilić. Prvi reket Hrvatske, doduše, odavno ne igra kako zna, pa i ne čudi što je Ruben Ramires Idalgo, koji je kao i svi Španci specijalista za šljaku, eliminisao 19. kosturaša (7:6, 6:4, 6:4).

U 2. kolo su prošli David Ferer, Žo-Vilfred Conga, Stanislas Vavrinka...

I u ženskoj konkurenciji je broj 19 bio nesrećan - Izraelka Šahar Per je izgubila od Španjolke Marije Hose Martines Sančes (7:6, 6:1). Jelena Janković je lako izašla na kraj sa Aljonom Bondarenko (6:3, 6:1), baš kao i prošlogodišnja finalistkinja Samanta Stosur sa Ivetom Benešovom (6:2, 6:3).

Atmosfera na čuvenoj pariskoj šljaci će se danas ugrijati - na stadionu „Filip Šatrije” u 11 časova prvi meč igra zvanična šampionka Franćeska Skjavone protiv Melani Odan, onda na teren izlaze Novak Đoković i Timo de Baker, a za njima i Rodžer Federer i Felisijano Lopes.

Bonus video: