Đoković sa De Bakerom, Nadal sa Iznerom

Đoković bi u nastavku takmičenja mogao da igra protiv Del Porta ili Karlovića iz Hrvatske, a u istom dijelu žrijeba su i Federer, Berdih, Felisijano Lopes i Rišar Gaske
50 pregleda 0 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.05.2011. 12:54h

Srpski teniser Novak Đoković igraće u prvom kolu Rolan Garosa protiv 71. igrača svijeta Holanđanina Tima de Bakera, dok će prvi reket svijeta Rafael Nadal početi takmičenje protiv Amerikanca Džona Iznera, odlučeno je danas žrijebom u Parizu. Drugi nosilac Đoković, koji u turnir ulazi serijom od 37 pobjeda, već u 3. kolu bi mogao da igra protiv Argentinca Huana Martina del Potra.

U istom dijelu žrijeba su i Rodžer Federer, Tomaš Berdih, Felisijano Lopes i Rišar Gaske iz Francuske. Branilac titule Rafael Nadal, koji pokušava šesti put da osvoji Pariz, igraće protiv Amerikanca Džona Iznera, dok će treći igrač svijeta Švajcarac Rodžer Federer za plasman u drugo kolo igrati protiv Španca Felisijana Lopesa. Prva teniserka svijeta Karolina Voznijacki igraće protiv vetranke Kimiko Date-Krum iz Japana, dok će branilac trofeja Italijanka Franćeska Skjavone početi takmičenje duelom sa Melani Udin iz SAD. Belgijanka Kim Klajsters u prvom kolu igra protiv Anastasije Jakimove iz Bjelorusije. Parove su izvlačili Ana Ivanović i Rafael Nadal, a takmičenje na drugom grend slem turniru u sezoni počinje u nedjelju u Parizu.

Bonus video: