Nadal ne griješi protiv Gaskea

"Više bih volio da u finalu igram protiv Mareja, s obzirom da me Đoković ove godine već tri puta savladao“, kazao je Nadal.
0 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Beta AP
Rafael Nadal, Foto: Beta AP
Ažurirano: 14.05.2011. 15:45h

Rafael Nadal je i deveti put u isto toliko mečeva savladao Rišara Gaskea – prvi reket svijeta je u polufinalu ATP turnira u Rimu savladao francuskog tenisera sa 2:0, po setovima 7:5, 6:1.

Nadal je u prvom setu bio suočen sa tri brejk-lopte na svoj servis, ali je sva tri put uspio da nadmaši protivnika. U drugom setu dileme i nije bilo.

„Bilo je komplikovano u prvom setu prilikom mog servisa, ali sam uspio da se izvučem. Srećan sam zbog ove pobjede i plasmana u finale nakon teške nedjelje“, kazao je Nadal.

Nadal će u finali igrati sa boljim iz drugog polufinala, u kojem se od 19.15 časova sastaju Novak Đoković i Endi Marej. Nadal brani titulu u rimu, gdje je do sada pet puta pobjeđivao, a ovo mu je sedmo finale.

„Ne želim da budem glup. Više bih volio da u finalu igram protiv Mareja, s obzirom da me Đoković ove godine već tri puta savladao. Ako, pak, Novak bude protivnik u finalu, vjerovatno ću igrati sa manje pritiska nego ranije jer sada više nisam favorit protiv njega“, dodao je Nadal.

Bonus video: