Gruzija počišćena u Skoplju

Ljubomir Čelebić je slomio otpor Georgija Tsivadzea (7:6, 6:3), a potom je kapiten Goran Tošić preslišao Aleksandra Metrevelija (6:2, 6:0). Tošić i Čelebić su lako slavili i u dublu (6:4, 6:0)
0 komentar(a)
Tenis, Foto: Boris Pejović
Tenis, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.05.2011. 17:40h

Poput koleginica u Fed kupu koje su ranije izborile veći rang, i crnogorska Dejvis kup selekcija je na dobrom putu ka tom cilju. Sa maksimalnih 3:0 savladala je u Skoplju Gruziju, u prvom kolu grupe C, u kojoj je, pored izabranika selektora Mirka Bjelice i Gruzije, još i Jermenija.

Ljubomir Čelebić je uspio da slomi otpor Georgi Tsivadzea za 2:0 (7:6, 6:3) na startu turnira treće grupe Evro-arfičke zone Dejvis kupa. Potom je kapiten crnogorske reprezentacije Goran Tošić preslišao Aleksandra Metrevelija, prepustivši mu samo dva gema (6:2, 6:0).

Za maksimalnu pobjedu pobrinuo se dubl Tošić - Čelebić, koji su protiv para Metreveli - Tsivadze, slaviili sa 2:0 (6:4, 6:0).

Jermenija je bila slobodna u prvom kolu, a sjutra će, u slobodnom danu za našu selekciju, igrati protiv Gruzije. Naši teniseri će dan kasnije odmjeriti snage sa Jermenijom.

Pobjednici iz četiri grupe igraće baraž za plasman u drugu grupu Evroafričke zone Dejvis kupa.

Bonus video: