Crna Gora izborila plasman u drugu grupu Evro-Afričke zone

Naše najbolje teniserke su danas u baražu treće grupe savladale Tunis rezultatom 2:0 i tako izborile plasman u viši rang takmičenja.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2011. 18:06h

Crnogorska Fed kupp reprezentacija plasirala se u drugu grupu Evro-Afričke zone – naše najbolje teniserke su danas u baražu treće grupe savladale Tunis rezultatom 2:0 i tako izborile plasman u viši rang takmičenja.

Crna Gora je upisala obje pobjede u singlu - Danica Krstajić je u prvom meču savladala Nur Abes 2:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:4, dok je Danka Kovinić bila bolja od najbolje igračice Tunisa Ouns Jauber , 643. igračice svijeta i 11. juniorke na planeti. Danka se, tako, revanširala Tunižanki za poraz u juniorskoj konkurenciji prije dvije godine.

S obzirom da je meč već bio odlučen, Abes i Jauber su predale dubl meč našem paru Babić - Stanić.

Zahvaljujući uspjehu naše najbolje igračice svih vremena i selektora Danice Krstajić, juniorkama Dankom Kovinić, Vladicom Babić i Tamarom Stanić, Crna Gora će, tako, prvi put u istoriji igrati u drugoj grupi Evro-Afričke zone.

U drugom meču baraža, Južna Afrika je sa lakoćom savladala Egipat, rezultatom 3:0, i takođe izborila plasman u drugu grupu.

Crna Gora će iduće godine imati priliku da igra sa jačim rivalima, poput Danske, koja je ispala iz Prve grupe i koju predvodi trenutno prvi reket svijeta Karolina Voznijacki, zatim Letonija, Turska, Gruzija...

Bonus video: