Đoković preskočio i Ferera i stigao do 30. pobjede u 2011. godini

Srpski teniser nakon dva sata i 28 minuta slomio otpor domaćeg aduta i sjutra će se u polufinalu sastati sa Brazilcem Tomasom Belučijem. Drugi polufinalni par čine Rafael Nadal i Rodžer Federer
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: REUTERS
Novak Đoković, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.05.2011. 22:22h

Novak Đoković, drugi teniser svijeta, nastavlja teror u 2011. godini. Srpski teniser je u četvrtfinalu ATP turnira u Madridu nakon dva sata i 28 minuta savladao Španca Davida Ferera 6:4, 4:6, 6:3 i došao do 30. pobjede u 2011. godini.

Prvi gemovi na meču nisu obećavali ništa dobro za Đokovića. Ferer je napravio brejk i poveo 2:0, ali je srpski as uspio brzo da se vrati (2:2).

Do rezultata 4:4 igralo se servis za servis, iako je Novak opasno prijetio na servis rivala i konačno je napravio brejk u devetom gemu, a zatim lagano dobio svoj servis za 1-0 u setovima.

Na startu drugog seta Đoković je napravio brejk, ali je Ferer vezao tri gema i preokrenuo rezultat. Kod vođstva Španca 4:3, Đoković je spasio dvije brejk lopte, ali u desetom gemu to mu nije pošlo za rukom, pa je Ferer stigao do izjednačenja.

U trećem setu čekala se greška rivala i prvi je dočekao Đoković u petom gemu. Napravio je brejk, potom lako dobio gem na svoj servi za 4:2 i španskom teniseru više nije bilo pomoći.

Đoković će se sjutra u polufinalu sastati sa Brazilcem Tomasom Belučijem, koji je slavio protiv Čeha Tomasa Berdiha.

U drugom polufinalu sastaće se Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Bonus video: