Crna Gora protiv Tunisa za plasman u drugu grupu Evro-Afričke zone

Naše teniserke poražene su danas od Južne Afrike, prvog nosilaca na turnirru, sa 2:1 u pobjedama, u trećem kolu grupe A, pa su na kraju zauzele drugo mjesto u grupi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2011. 16:59h

Crnogorska fed kup reprezentacija igraće protiv Tunisa (zauzela je prvo mjesto u grupi B) u baražu za ulazak u drugu grupu - naše teniserke poražene su danas od Južne Afrike, prvog nosilaca na turnirru, sa 2:1 u pobjedama, u trećem kolu grupe A, pa su na kraju zauzele drugo mjesto u grupi.

Crna Gora je povela protiv Južne Afrike pobjedom Danice Krstajić nad Natali Grandin, 598. igračice svijeta, sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4. U drugom meču, Danka Kovinić je poražena od najbolje rangirane igračice na turniru, Šanel Simonds, trenutno 342. igračica na svijetu, rezultatom 2:0 (6:3, 6:1).

Zbog lakše povrede u singlu, Danka Kovinić nije nastupila u dublu pa su u tandemu zaigrale Vladica Babić i Tamara Stanić koje su poražene od Grandin i Simonds sa 2:0 (6:1, 6:0).

Kako je saopšteno iz Teniskog saveza Crne Gore, Danka Kovinić je poslije meča posjetila doktora i masera koji su sanirali povredu istegnuća mišića ruke. Danka će još dva puta ponovo posjetiti ljekara i masera, koji će uraditi sve da saniraju povredu i osposobe je za odlučujući meč protiv Tunisa.

U drugom meču baraža sastaju se Južna Afrika i Egipat.

Bonus video: