Đoković pet od pet, najbolji i u Beogradu

Srpski teniser je, tako, osvojio petu titulu u sezoni, u kojoj je odigrao isto toliko finala.
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta
Đoković, Foto: Beta
Ažurirano: 01.05.2011. 19:41h

Novak Đoković osvojio je danas titulu na Srbija openu, pošto je u finalu savladao 37. igrača na ATP liste, Španca Felisijana Lopeza sa 2:0, po setovima 7:6, 6:2, za sat i 56 minuta igre.

Đoković, koji je bio je bio postavljen za prvog nosioca, osvojio je drugu titulu na Srbijaa openu, nakon one iz 2009. godine, dok je prošle godine odustao je od takmičenja zbog bolesti.

Srpski teniser je, tako, osvojio petu titulu u sezoni, u kojoj je odigrao isto toliko finala.

"Poseban je osjećaj osvojiti titulu pred svojom publikom. Ovo je bio važan meč za mene iako sam već godinama u vrhu svjetskog tenisa. Osjećao sam pritisak, jer igram na domaćem terenu. Kao dodatna otežavajuća okolnost su bili loši vremenski uslovi tokom cijelog turnira. Drago mi je što sam osvojio titulu i nisam izgubio set tokom turnira”, rekao je Đoković.

U prvom setu teniseri su bili izjednačeni i niko nije uspio da se osvoji gem na protvnički servis. Đoković je tek u taj-breku uspeo da povede sa 5:1 i da zatim rutinski završi ovaj dio igre.

U nastavku, zbog kiše je napravljena mala pauza kod rezultata 1:1.

Tek poslije toga Đoković je došao do svog prvog brejk poena u ovom meču i poveo sa 2:1, a zatim i povećao prednost na 3:1 i 5:2 i završio meč.

Đoković je dodao da ne razmišlja previše o seriji pobjeda ove godine i priznao da mu laska što ga porede sa teniskim velikanima.

”Trudim se da pobjeđujem, to je moj posao", rekao je Đoković, koji je ove godine zabilježio 27 pobjeda, i ponovio da mu je cilj da dođe do "broja 1" na ATP listi.

Đoković je zaradio 66.500 eura i 250 ATP bodova.

Bonus video: