Novak Đoković u finalu

Drugi reket svijeta šesti put slavio u meču sa Mardijem Fišom, a večerašnji trijumf mu je 23. uzastopni od početka 2011. godine
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: REUTERS
Novak Đoković, Foto: REUTERS
Ažurirano: 01.04.2011. 20:00h

Amerikanac Mardi Fiš nije uspio ni da zaprijeti Novaku Đokoviću u polufinalu ATP turnira Masters 1000 u Majamiju.

Drugi igrač svijeta je domaćem teniseru prepustio svega četiri gema (6:3, 6:1) i stigao do 23. pobjede od početka 2011. godine i sada ga samo dva trijumfa dijele od rekorda koji drži Ivan Lendl sa početka 1986. godine kada je slavio na 25. uzastopnih mečeva.

Ujedno, ovo je Đokoviću bio šesti trijumf protiv Fiša u isto toliko mečeva.

Đokoviću će turnir u Majamiju biti četvrto finale od januara, a slavio je na Australijan openu, u Dubajiu i Indijan Velsu.

- U meč nisam ušao baš najbolje, ali nakon pauze zbog kiše osjećao sam se mnogo bolje, bolje sam udarao lopticu. Nisam bio najsvježiji, iscrpljen sam nakon nekoliko teških mjeseci, ali sam i pored toga igrao sjajno. Pun sam samopouzdanja, a i psihološki sam motivisan - rekao je Đoković.

Protivnik će mu u nedjelju (19 sati po našem vremenu) biti bolji iz meča Rafael Nadal – Rodžer Federer, a taj duel na programu je večeras 1 sat iza ponoći.

Najbolja ilustracija superiornosti Đokovića govori i podatak da ni u petom meču nije izgubio gem na svoj servis!

Meč je bio je prekinut 52 minuta zbog kiše kod rezultata 2:2 u gemovima i 30:15 za Fiša, koji je do odlaska u svlačionicu propustio da realizuje dvije vezane brejk šanse u trećem gemu.

Po povratku na teren, meč je protekao u dominaciji Đoković. Sa lakoćom je osvajao poene, mada je u nekoliko navrata bio primoran da spašava brejk lopte.

Ključni momenat u prvom setu dogodio se u šestom gemu, kada je Đoković napravio brejk i poveo 4:2.

Drugi set počeo je brejkom za Đokovića, nakon čega je iskoristio svoj servis i već tada bilio j jasno da Fiš, od ponedeljka najbolje rangirani Amerikanac, neće imati snage da se oporavi od gubitka prvog seta u kojem je imao kakvu, takvu priliku da uradi nešto značajnije.

Bonus video: