Đoković i Marej partneri u dublu

Teniseri koje dijeli samo sedam dana (Marej je rođen 15. a Đoković 22. maja 1987. godine) u 1. kolu će igrati sa Sergejom Stahovskim i Mihailom Južnjijem
0 komentar(a)
AO, Foto: Reuters
AO, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.03.2011. 10:54h

Novak Đoković je prošle godine igrao sa Rafaelom Nadalom u dublu na Mastersu serije 1000 u Torontu. Tada su dva prvoplasirana tenisera poražena od Miloša Raonića i Vaseka Pospisila.

Srpski as je opet odlučio da se oproba u igri u parovima sa još jednim sjajnim igračem - Đoković i Endi Marej će zajedno nastupiti na Mastersu u Majamiju.

Teniseri koje dijeli samo sedam dana (Marej je rođen 15. a Đoković 22. maja 1987. godine) u 1. kolu će igrati sa Sergejom Stahovskim i Mihailom Južnjijem.

- Obojica smo željela da igramo skupa. Već duže se dogovaramo, malo je nedostajalo da igramo u Indijen Vellsu. Tada sam mu rekao da bih volio da budem u paru sa bratom Džejmijem - istakao je Marej.

Braća iz Škotske su na Indijen Velsu stigla do četvrtfinala, baš kao i Đoković i Viktor Troicki.

Ukoliko Đoković i Marej savladaju ukrajinsko-rusku kombinaciju, u 2. kolu bi najvjerovatnije igrali protiv 2. nosilaca, Bjelorusa Maksa Mirnjija i Kanađanina srpskog porijekla, Danijela Nestora.

Đoković i Marej su igrali finale Australian opena, a Beograđanin je slavio sa 3:0. Obojica su bila slobodna u prvom kolu singla, a u 2. će igrati protiv Denisa Istjomina, odnosno Aleksa Bogomolova.

Milo Raonić je postavljen za 31. nosioca, pa je i on preskočio prvu rundu Ki Biskejna (nagradni fond tri miliona i 645 hiljada dolara). Njegov prvi rival je Indijac Somdev Devarman, koji je bio bolji od Italijana Potita Staraćea (6:2, 6:4).

Bonus video: