Đoković u finalu savladao Nadala

"Želim da čestitam Rafi na odličnom turniru. Morao je, međutim, jednom i da izgubi. Meni je uvijek drago da igram protiv njega", kazao je Đoković.
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2011. 00:04h

Broj uzastopnih pobjeda u Indijen Velsu zaokružio je na 20, računajući i dva meča u Dejvis kupu. Ali, to nije sve - Novak Đoković je potvrdio da u ovom trenutku nema premca u svjetskom tenisu. Nakon Rodžera Federera u polufinalu, srpski teniser je u finalu savladao i Rafaela Nadala (4:6, 6:3, 6:2), prvog tenisera na ATP listi.

- Želim da čestitam Rafi na odličnom turniru. Morao je, međutim, jednom i da izgubi. Meni je uvijek drago da igram protiv njega, a srećan sam što sam osvojio pehar pred ovom divnom publikom, na prvom Mastersu sezone. Hvala mom timu, koji je bio malo lud, ali je uvijek uz mene - istakao je srpski as, koji je bio najbolji u Indijen Velsu i 2008. godine.

Iako je rezultat u setovima bio identičan kao protiv Švajcarca, Đoković je bio toliko dobar i toliko dominantan u drugom i trećem setu, da Nadal odavno nije izgledao tako nemoćno.

Samo u prvom dijelu igre Španac je bio bolji, ali je u nastavku sve bilo u znaku 23-godišnjeg Beograđanina.

Đoković je sredinom drugog seta počeo da dominira, sjajnim udarcima sa osnovne linije umorio i neumornog Nadala, a onda ga surovo kažnjavao.

I zasluženo je prigrabio 650 hiljada dolara na turniru koji je odavno nazvan peti grend slem, jer je po snazi, prestižu i nagradnom fondu odmah iza Vimbldona, Australian opena, Rolan Garosa i US opena.

- Čestitam Novaku na sjajnoj pobjedi. Odlično igra cijele sezone, želim mu da tako nastavi - poručio je Nadal.

Bonus video: