Voznijacki i Bartoli u finalu

Voznijacki, prošlogodišnja poražena finalistkinja ovog turnira, na meču protiv Šarapove je iskoristila šest od devet brejk šansi.
0 komentar(a)
Karolina Voznijacki, Foto: Reuters
Karolina Voznijacki, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.03.2011. 10:20h

Za titulu turnira Masters serije 1000 u Indijan Velsu boriće se najbolja teniserka svijeta Karolina Voznijacki i Francuskinja Marion Bartoli.

Dankinji je trebalo nešto manje od sat i po igre da bi u polufinalu eliminisala Mariju Šarapovu sa 2:0, po setovima 6:1, 6:2. Voznijacki, prošlogodišnja poražena finalistkinja ovog turnira, na meču protiv Šarapove je iskoristila šest od devet brejk šansi.

“Nijesam očekivala tako ubjedljiv rezultat, ali sam jako zadovoljna kako sam odigrala, posebno na taktičkom planu. Bilo je veoma važno kako ću odigrati u defanzivi, jer Marija jako udara lopticu. Uspjela sam da se dubokim udarcima držim često u pokretu”, kazala je 20-godišnja Voznijacki.

Marion Bartoli je bila sigurna protiv Belgijanke Janine Vikmajer sa ubjedljivih 6:1, 6:3, i tako postala je prva francuska teniserka koja se plasirala u finale Mastersa u Indijan Velsu, ujedno i prekinula niz od sedam uzastopnih poraza u polufinalima WTA turnira.

“Veoma sam uzbuđena što sam konačno u finalu. Bilo je samo potrebno da se slože sve kockice u pravo vrijeme, što se sada dogodilo. Znala sam da ponovo mogu igrati u finalu nekog turnira nakon Vimblona, i to mi je pomoglo da psihički ostanem jaka, iako sam imala neke loše rezultate”, kazala je 26-godišnja Bartoli, koja je 2007. godine poražena u finalu Vimldona od Venus Vilijams.

Bonus video: