Nadal se za polufinale namučio protiv Karlovića

“Ovo je bio prvi meč na turniru na kojem sam osjetio da mogu da izgubim i ako igram dobro. Teško je izaći na teren sa takvim osjećajem", kazao je Nadal nakon meča.
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.03.2011. 09:06h

Hrvatski teniser Ivo Karlović pošteno je namučio najboljeg igrača svijeta Rafaela Nadala na putu do polufinala ATP turnira serije 1000 u Indijan Velsu. Španac je na kraju slavio sa 2:1, po setovima 5:7, 6:1, 7:6 (9:7).

“Ovo je bio prvi meč na turniru na kojem sam osjetio da mogu da izgubim i ako igram dobro. Teško je izaći na teren sa takvim osjećajem. Uz to, kada protiv Karlovića izgubite set, onda se pod velikim pritiskom tokom ostatka meča. U trećem setu nisam imao šanse. Njegov servis je bio nezaustavljiv. U taj-brejku sam bio zaista nervozan, ali sam reternirao sjajno, ali nisam pogodio nijedan prvi servis”, kazao je Nadal nakon meča.

Karlović je prvi set dobio bez izgubljenog gema na svom servisu, Nadal je bio silan u drugom, a kod vođstva od 5:2 u trećem, činilo se da će španski teniser lako u polufinale. Međutim, Karlović se vratio, izjednačio na 5:5, na potom je na 5:6 i 6:7 spasao dvije meč lopte Španca, ali nije i treću u taj-brejku, pa je Nadal pobijedio.

"Trenutno sam malo razočaran jer je meč bio neizvjestan. Pobjedu su odlučila dva poena, a ta su dva mogla otići i na drugu, moju strani. Nisu. Ipak, iza mene je dobra sedmica i zadovoljan sam – kazao je Karlović.

Protivnik prvog tenisera svijeta u borbi za plasman u finale biće Argentinac Huan Martin del Potro kome je Španac Tomi Robredo bez borbe predao meč zbog povrede.

Iako Nadal vodi protiv Del Potra sa 4:3 u pobjedama, tri posljednja duela dobio je Argentinac.

U preostala dva četvrtfinala u petak veče po našem vremenu sastaju se Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka, odnosno Novak Đoković i Rišar Gaske.

Bonus video: