Federer izbacio Herisona, i Nadal u četvrtfinalu

Rodžer Federer je sa 7:6, 6:3 savladao oamnaestogodišnjeg Amerikanca Rajana Herisona, koji je u prošlom kolu iznenadio Miloša Raonića. Nadal se malo više mučio protiv Indijca Devarmana
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2011. 08:51h

Osamnaestogodišnji Amerikanac Rajan Herison, koji je u prošlom kolu iznenadio Miloša Raonića, završio je takmičenje u Indijan Velsu. Prema očekivanju, od njega je bolji bio Švajcarac Rodžer Federer (7:6, 6:3) i plasirao se u četvrtfinale.

Meč je trajao 85 minuta i imao je potpuno drugačiji tok od Raonićevog duela sa 152. igračem na ATP listi. Naime, u prvom setu igrači su po dva puta pravili brejk, a da mu predstoji sjajna budućnost Herison je pokazao i time što je protiv ponajboljeg igrača u istoriji imao čak osam brejk lopti. Ipak, Federer je u taj-brejku slavio sa 7:4.

U drugom setu priča je bila potpuno različita. Amerikanac nije imao brejk lopti, doj je Federeru bilo dovoljno da iskoristi jednu od četiri i privede meč kraju.

Federer će u narednom kolu igrati protiv zemljaka Stanislasa Vavrinke, koji je savladao Tomaša Berdiha sa 3:6, 6:4, 6:4.

Nešto više muke, mada takođe u dva seta, imao je Rafael Nadal protiv Somdeva Devarmana iz Indije (7:5, 6:4), koji je do osmine finala došao iz kvalifikacija.

Devarman je čak poveo sa 2:0 u prvom setu, ali se Nadal odmah vratio i set loptu iskoristio u 12. gemu.

U drugom setu Španac je takođe bio najbolji kada je to bilo najvažnije, poveo je sa 5:4 a, pritisak da ostane u meču Indijac nije izdržao na svoj servis. Šest minuta nedostajalo je da njihov duel traje dva sata.

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv Hrvata Iva Karlovića, koji je sa 2:0 savladao Alberta Montanjesa.

Galerija

Bonus video: